Brummense happy stones. Foto: Wendy van Gijssel
Brummense happy stones. Foto: Wendy van Gijssel

Kei-toffe stenen ook in Brummen gespot

BRUMMEN - Heeft u er al één gevonden? Zo’n mooi beschilderde steen, bedoeld om de vinder een geluksmoment te geven? Ook in Brummen duiken de zogenaamde ‘happy stones’ regelmatig op!

Dat er regelmatig stenen met mooie beschilderingen te vinden zijn in Brummen is mede te danken aan Wendy van Gijssel en dochter Norah van der Kamp. Samen beschilderen ze stenen om ze vervolgens te laten zwerven door Brummen en omgeving. “Ik ben er in de vorige lockdown mee begonnen. Het is leuk om te doen, ontspannend en je bent creatief bezig”. Wendy en Norah zoeken zelf hun stenen en beschilderen die vervolgens naar eigen idee. “Als je op internet kijkt zie je echt de prachtigste kustwerken voorbij komen” zegt Wendy, “maar van ons hoeft het niet te perfect. Het gaat erom dat de vinder er blij mee is”. Zelf hebben ze momenteel een steen in bezit uit Ede die via Arnhem nu bij hen thuis in Brummen ligt. “Wij laten hem straks weer verder zwerven, hij heeft al een behoorlijke afstand afgelegd” lacht ze.


Boswachters zijn niet altijd blij met stenen die lukraak in de natuur worden neergelegd. Wendy beaamt dit: "je wil zo min mogelijk verf in de natuur hebben. Leg ze op een bankje, paal of langs een wandelpad”. Heeft u een steen gevonden, wilt u ze zelf gaan beschilderen of meer weten over happy stones? Ga op facebook naar de groep ‘kei tof AH'(Achterhoek) en word lid. Alle tips en trucs worden daar uitgelegd.