Kort na vertrek: 55 dagen roeien te gaan.
Kort na vertrek: 55 dagen roeien te gaan.

Interview met oceaanroeister Bela Evers

vervolg van pagina 3

Je roeit gewoon door. Ook zit het soms heel bar tegen. Daarbij ben je niet zo een-twee-drie van het water geplukt natuurlijk. En als je je laat ophalen zonder dat er hele ernstige redenen zijn, betaal je die operatie zelf.” De vrouwen houden de moed erin. Op enig moment als de vaart eruit is, zetten ze balorig met een laken een zeiltje uit. Al helpt het niets, het is lollig. Maar de actie zal later tot diskwalificatie leiden omdat het gebruik van een zeil onreglementair is. Bela baalt daar eerst verschrikkelijk van. Ze vindt het een te zware straf voor de overtreding. Het haalt een stukje van de glans weg. Maar inmiddels hebben de bevrediging over de prestatie en de mooie herinneringen de overhand. “Dit avontuur neemt niemand meer van ons af. We hebben het gehaald. Dat zal ons altijd bij blijven.”


Nog een keer monstertocht?

Gaat Bela de monstertocht nog een keer herhalen? Ze aarzelt. "Ik denk dat als het op mijn pad komt, omdat een bestaande ploeg nog iemand zoekt, dan zeg ik geen nee. En ik zou de tocht wel eens als duo willen doen.” De vier roeisters haalden met hun tocht 65.000 euro op ALS Nederland (dat onderzoek naar deze spierziekte ondersteunt) en de Plastic Soup Foundation (die ijvert voor het voorkomen van nog meer plasticafval in de oceanen).



Opschoondag

BRUMMEN - Zaterdag 20 maart is het de jaarlijkse Landelijke Opschoondag.
Ook Brummen doet mee, mét coronamaatregelen.

Ontvangst op het gemeentehuis is niet mogelijk, na afloop wat drinken ook niet. Maar het zwerfvuil rapen gebeurt twee aan twee, ieder aan één kant van de straat en is dus 'corona-proof'. Een aantal mensen van de vaste vrijwilligers groep, BZZV (Brummen Zonder ZwerfVuil) zal aanwezig zijn, voor materiaal wordt gezorgd (prikstok, hesjes, handschoenen, vuilniszakken ed). Verzamelen om 10.00 uur op het Marktplein achter de muziektent.


Aanmelden

Doet u mee? Dit kan door een mail te sturen voor 17 maart naar secretariaat@dorpsraadbrummen.nl