De stoelen bij ’t Kromhout blijven opgestapeld en de koffie is ‘To Go’. Foto: Yvonne Buis
De stoelen bij ’t Kromhout blijven opgestapeld en de koffie is ‘To Go’. Foto: Yvonne Buis

Terrassen blijven opgestapeld

BRUMMEN – Het aangename weer trekt de mensen naar buiten, en dan lonkt natuurlijk het terras. Voor de horecaondernemers gelden echter nog strenge restricties.

Afgelopen dinsdag werd daarom landelijk actie gevoerd door de terrassen buiten te zetten. In Brummen bleef echter alles dicht. Volgens Koninklijke Horeca Nederland is de veiligheid op terrassen beter te waarborgen dan bijvoorbeeld grote hordes mensen in een park. Overal in het land gingen de terrassen dus naar buiten, maar in Brummen bleven de stoelen opgestapeld. Bedrijfsleider Laurens Bos van ’t Kromhout aan het marktplein legt uit waarom: “Wij denken beter af te zijn met de iets langere adem.


Liever neutraal

Natuurlijk zijn er veel mensen die heel blij worden als wij ons terras weer openen, maar andere inwoners van Brummen hebben nog familieleden in het ziekenhuis liggen, die zullen het ons zeker niet in dank afnemen. Wij blijven liever neutraal.” En ook bij De Tijd in het centrum van Eerbeek bleven de stoelen leeg. Eigenaar Debby Bloemendal: "Wij bezorgen momenteel alles vanuit ‘t Ruifje in Loenen. De Tijd is al maandenlang dicht, de goede zomermaanden hebben ons gelukkig wat buffer gegeven. Ik snap wel dat collega's hieraan meedoen, we hebben al weer een paar mooie weekenden gemist. Maar ik denk ook dat de overheid dit beleid niet veel langer zo kan verkopen, dus ik heb goede hoop dat we in april weer wat mogen.”