Afbeelding

Ondernemers zijn blij met ‘afhalen’

REGIO - Veel ondernemers keken al vol verwachting uit naar een versoepeling van de winkelsluiting maar die laat in elk geval nog enige weken op zich wachten. Vast staat dat de winkels minimaal tot 2 maart gesloten blijven. Er is wel ruimte gegeven voor Click & Collect. Tussen de bestelling en het afhalen moet minimaal 4 uur zitten, heeft de overheid bepaald. Deze regel wordt door de ondernemers keurig nageleefd.

Nu er bij de winkels afgehaald mag worden is daarmee de druk op de bezorging wat afgenomen. Door de afhalers wordt het ook weer wat levendiger in de dorpen.


Van de ene naar de andere winkel

Inez Hendriks van de gelijknamige boekhandel in Eerbeek bevestigt dit beeld: “Het wordt iets rustiger met bezorgen en dat geeft ons wat meer lucht. De mogelijkheid tot afhalen lijkt ook tot gevolg te hebben dat men meer bij de lokale winkelier bestelt en vervolgens een ‘afhaalrondje’ in het dorp doet. We merken dat er wat meer klanten zijn in het centrum die van de ene naar de andere winkel gaan om hun bestellingen op te pikken. Maar we blijven wel bezorgen hoor. Met name de oudere klanten vinden dit prettig. Die hoeven dan met dit winterse weer niet de straat op.”


Blij met Blokker

In Brummen is men blij met de opening van de nieuwe Blokker vestiging. Na bijna 1anderhalf jaar afwezigheid vanwege de grote Brummense brand heeft de winkel in huishoudelijke artikelen weer een nieuw onderkomen gevonden in het prominente voormalige bankgebouw aan het Marktplein. Ondanks dat de winkel nog niet echt open mag is het ‘bestellen en afhalen’ een groot succes. Eigenaar Arianne Teunissen is hier blij mee: “De eerste dag van de opening, afgelopen dinsdag, hadden we om 15.00 uur al meer dan zestig bestellingen verwerkt. We hopen snel weer open te mogen zodat de klanten ook met de nieuwe winkel kennis kunnen maken.


Actie Koop Lokaal

De actie Koop Lokaal Online die de ondernemers samen met het Brummens Nieuws op touw hebben gezet was succesvol. “We hebben dan ook besloten deze met nog 3 weken te verlengen om het online bestellen bij de lokale winkelier te stimuleren. Doordat er nu ook afgehaald mag worden is online bestellen nog aantrekkelijker geworden. Maar ondanks het afhalen en bezorgen gaat natuurlijk niets boven een gezellig winkelbezoek. Ik denk dat juist in deze tijd mensen zich daar weer zeer bewust van zijn geworden”, aldus een woordvoerder van de ondernemersvereniging.