‘’Stuyvenburch Staete”
‘’Stuyvenburch Staete”

Belangstelling voor 'Stuyvenburch Staete' enorm

EERBEEK - De belangstelling voor de 8 appartementen ‘’Stuyvenburch Staete” op hoek Illinckstraat/Stuijvenburchstraat in Eerbeek is zeer groot. Belangstellenden voor de woningen met een vraagprijs van tussen de 319.000 en 479.000 euro kunnen tot 12 februari erop inschrijven, zo blijkt uit een advertentie. Daarna worden ze toegewezen. Opmerkelijk: de inschrijving begon eerst op 3 februari.

Aannemer Wilco Zweers zegt dat er inderdaad veel gegadigden zijn. "Voor de advertenties was geplaatst hadden we al 64 serieuze belangstellenden. Dat is stevig. Maar ja, anderzijds is het niet vreemd. Eerbeek vergrijst. Dat betekent dat je ook steeds meer mensen krijgt die bijvoorbeeld hun gezinswoning in een wijk willen ruilen voor een prettig appartement dichter bij voorzieningen. De appartementen de we nu gaan bouwen, liggen wat dat betreft natuurlijk perfect. Alle voorzieningen op loopafstand.


In no time verkocht

Maar goed, afgezien daarvan zie je ook elders dat als ergens een appartement wordt aangeboden, het ook binnen no time weer is verkocht. De vraag is groot, het aanbod mager. Heel snel zie ik die situatie ook niet veranderen.”
Zweer is blij eindelijk met de bouw te kunnen beginnen. In maart of begin april worden de panden die nu op de bouwlocatie staan gesloopt. Zweers kocht de voormalige winkelpanden met bovenwoningen dertien jaar geleden aan. Maar de bouwplannen die de aannemer indiende, stuitten telkens op de beperkingen in het toen nog geldende bestemmingsplan. Inmiddels biedt de nieuwe versie daarvan wel de mogelijkheid om te bouwen. Als het goed is worden de woningen in het eerste kwartaal 2022 opgeleverd.


10.000 nieuwbouw woningen

Provincie Gelderland maakte gisteren bekend dat in 2020 bijna 10.000 nieuwbouwwoningen zijn opgeleverd in de provincie. Dat is zes procent meer dan in 2019 (8.800) en het hoogste aantal sinds jaren. In Arnhem werden de meeste woningen gebouwd: 907. Apeldoorn volgt met 827 woningen en Ede met 822 woningen. Nijmegen blijft achter met 460 woningen. Procentueel groeide de nieuwbouw het hardst in de Noord-Veluwse gemeente Elburg (2,4 procent), Nunspeet (2,3 procent) en Harderwijk (2,1 procent).


Woningnood in Gelderland

Maar ondanks de gunstige cijfers is daarmee de woningnood in Gelderland bij lange na niet opgelost. Binnen negen jaar zijn in de provincie 80.000 woningen nodig. De vraag groeit sneller dan het bouwtempo. De druk op de woningmarkt wordt daarbij nog eens versterkt door instromers uit het westen. Gelderland en Overijssel verwachten uit die regio de komende jaren tienduizenden nieuwe huishoudens.