33 knelpunten die moeten worden aangepakt.
33 knelpunten die moeten worden aangepakt.

Meedenken over verkeerscirculatieplan Eerbeek

EERBEEK - Brummen gaat het verkeer in Eerbeek veiliger en minder belastend voor omwonenden maken. Een nieuw verkeerscirculatieplan is in de maak. En dat lijkt hard nodig. Uit een inventarisatie van plekken waar de verkeersveiligheid of de leefbaarheid verbeterd kan worden op de Dierenseweg, Brummenseweg, Lageweg, Loubergweg, Coldenhovenseweg en Harderwijkweg kwamen maar liefst 33 knelpunten naar voren (zie plattegrond en lijst).


Het zijn allemaal wegen op de Eerbeekse bedrijventerreinen of wegen die er naartoe leiden. Het is dan ook logisch dat het vrachtverkeer van en naar de papierindustrie hierin een belangrijke rol speelt. Dagelijks zijn er in het gebied Eerbeek-Loenen zo’n 1350 vrachtwagenbewegingen. De inventarisatie van de 33 knelpunten laat zien dat de bochten in de wegen soms te krap zijn voor vrachtwagen en kruisingen door bijvoorbeeld hoog groen te onoverzichtelijk. Geparkeerde vrachtwagens en halterende bussen verhinderen soms de doorstroming. Wegvoorzieningen van fietsers en voetgangers als fietspaden, zebrapaden en trottoirs voldoen soms niet.


Project Wegennet Eerbeek-Loenen

Het project Wegennet Eerbeek-Loenen past in het programma Eerbeek-Loenen 2030. Een goede infrastructuur moet daarbij worden gekoppeld aan de leefbaarheid in de dorpen en woonwijken. Het inventariseren van knelpunten en het zoeken naar mogelijke oplossingsrichtingen voor het wegennet gebeurt daarom samen met onder meer aanwonenden, weggebruikers en overige belangstellenden. Met dit plan wil Brummen het wegennet integraal aanpakken: geen losse studies en oplossingen voor fiets, auto, vrachtwagen en bus, maar een complete en samenhangende visie met daaraan gekoppeld een uitvoeringsplan. De komende tijd wil de gemeente nog meer informatie bij belangstellenden ophalen. Daarvoor is een interactieve kaart in het leven geroepen. Zie daarvoor: https://vcp-eerbeek-gelderland.hub.arcgis.com/pages/knelpunten. Via de kaart kunnen reacties worden gegeven en de ontwikkeling van het Verkeerscirculatieplan worden gevolgd. Het Verkeerscirculatieplan Eerbeek hangt nauw samen met de andere deelprojecten binnen Eerbeek-Loenen, zoals het project Logistiek Centrum Eerbeek en het Masterplan centrum en beek. Naast dit Verkeerscirculatieplan werken gemeenten en provincie ook aan het verbeteren van de overige delen van het wegennet in Eerbeek en Loenen.Reageren op het verkeerscirculatieplan kan tot 1 maart. https://vcp-eerbeek-gelderland.hub.arcgis.com/pages/knelpunten

Afbeelding
Afbeelding
Nummers knelpunten bij plattegrond.