Joop Verhaaf tijdens een van zijn fietstochten voor het goede doel
Joop Verhaaf tijdens een van zijn fietstochten voor het goede doel

Ruim €1000 voor 'Onze DROOM'

BRUMMEN - Joop Verhaar uit Oeken besloot vorig jaar aan zijn omvangrijke fietstochten door Europa een sponsoractie te verbinden met als doel Stichting Onze DROOM te ondersteunen bij haar werk. Deze sponsortocht heeft ruim 1000 euro opgebracht.

Begin 2020 was Joop Verhaar van plan Europa te doorkruisen en in ieder geval vrienden op te zoeken in Italiƫ. Hij verwachtte ongeveer 20.000 kilometer te fietsen en zich daarbij voor alle kilometers boven de 10.000 te laten sponsoren. Hij vond 19 sponsors, grotendeels uit eigen kring. Het liep allemaal anders. Net de grens over moest hij omkeren vanwege de lockdown, die in verschillende landen van kracht was vanwege het coronavirus. Dit weerhield hem er niet van door te fietsen. Nu in Nederland. Ook het aantal kilometers maakte hij. Om precies te zijn: 20169km. Joop heeft er even veel plezier aan beleefd als aan zijn andere tochten door Europa. Ook voor Onze DROOM liep het jaar anders dan verwacht. Net voor de kerst betrokken zij de voormalige huisartsenpost aan de Meidoornlaan. Door alle coronamaatregelen hebben zij er nog niet de helft van de tijd gebruik van kunnen maken. Wel is er een kruiden-, groente-, fruit- en bloementuin aangelegd met de hulp van velen, waaronder de buren. De ruim veertig bezoekers hebben het zwaar gehad in de tijd, dat zij thuis moesten blijven. Zij misten de gezelligheid, het contact, de onderlinge steun en de creativiteit van het samen zijn. In de zomer van 2020 is gestart met gezamenlijke maaltijden (met groente uit de tuin), maar daar kwam ook al gauw een eind aan.

Met alle positieve steun van inwoners als Joop en donateurs hoopt het bestuur van Onze DROOM in 2021 samen met bezoekers een aantal maanden gebruik te kunnen maken van de locatie Meidoornlaan 18a. Hun grootste wens is een nieuwe locatie te vinden. Weet u een ruimte? st.onzedroom@gmail.com of 06-10658315