Brummen Marktplein. Foto: Jan Loonstra
Brummen Marktplein. Foto: Jan Loonstra

Bewinkeling Marktplein trekt langzaam aan

BRUMMEN – Het is menig inwoner al een tijdje een doorn in het oog. De enorme open plek die na de brand en sloop op de hoek van het Marktplein in Brummen achterbleef. De oplettende inwoner van het dorp heeft vast gezien, dat er enkele werkzaamheden aan de buitenmuur van het overgebleven pand worden verricht. Ook binnen zijn er al wat werk verzet. De nieuwe eigenaar mevrouw Huang heeft grootste plannen.

Aan de buitenkant wordt de buitenmuur goed aangepakt, die heeft uiteraard ook door de brand schade geleden. In het pand zal wederom een cafetaria worden gevestigd, net als wat mevrouw Huang al in Loenen en Ruurlo bezit. In Loenen is dat Cafetaria Engelbert aan de Eerbeekseweg 48b. Met het pand in Brummen komt het totaal op drie cafetaria. Zij was op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden en na een zoektocht op het internet en bezoek aan het pand zelf, heeft zij besloten hier te beginnen. Vooral de uitstraling van dit oude winkelpand sprak haar aan.


Openingsdatum onbekend

Doordat er vooral aan de buitenzijde nog behoorlijk wat werk verricht moet worden, is een definitieve openingsdatum op dit moment nog niet bekend. Uiteraard wordt dan ook binnen het pand nog aanpassingen gedaan. Het feit dat het al onderdak was van het Kwalitaria is wel een pluspunt. De bedoeling is ook een terras buiten te kunnen plaatsen. Daarover is zij nog in overleg met de gemeente betreffende de vergunningen.


Vooralsnog niet binnen eten

Ook de cafetaria vallen onder de horecasluiting en mag er vooralsnog niet binnen worden gegeten. Enkel afhaal is mogelijk. Alvorens het zover is dat zij hun deuren kunnen openen, hebben zij ook nieuw personeel nodig. Hiervoor zullen dan ook oproepen worden geplaatst.


Bakkerij De Winkel

De heren van Bakkerij De Winkel zien ook liever gisteren dan vandaag hun pand weer verrijzen aan het Marktplein. Er zijn al plannen gemaakt zo vertelde verhuurder Maarten Bruil desgevraagd. Daar kunnen op dit moment alleen nog geen mededelingen over worden gedaan. Voorlopig zult u hen nog vinden aan de Ambachtstraat in Brummen.


Blokker Brummen

Zoals u in deze editie kunt lezen, zal in februari hopelijk de Blokker weer kunnen openen. Op een andere locatie op het Marktplein weliswaar, maar eigenaresse Arianne Teunissen is erg blij dat ze de Brummense bevolking weer van dienst kan zijn. Desnoods door bestellingen rond te brengen bij hun klanten wanneer er door de coronamaatregelen nog geen fysieke aankopen in de winkel mogen worden gedaan.