Bruno de Vries vertelt zijn verhaal aan verslaggever Waldy van Geenen van NPO Radio 1.
Bruno de Vries vertelt zijn verhaal aan verslaggever Waldy van Geenen van NPO Radio 1.

Ingezonden brief van Bruno de Vries ‘hot news'

EERBEEK- Bruno de Vries is hot news na het verschijnen van zijn ingezonden stuk in het Brummens Nieuws van de vorige week. In deze brief uitte hij zijn ongenoegen over de klaagzang van veel mensen die moeite hebben met het naleven van de Coronaregels.

Dat de coronamaatregelen een aanslag zijn op de vrijheid van mensen vindt hij overdreven. Het niet naleven van de regels door het houden van illegale feestjes en de te drukke winkelgebieden zijn hem een doorn in het oog. “Natuurlijk is het niet prettig dat die regels er nu zijn maar we hebben wel voor hetere vuren gestaan als het gaat om vrijheid beperkende maatregelen.” aldus De Vries. “ Velen hebben de mond vol dat het zo zielig is dat er voor de jongeren niets meer kan vanwege Covid 19. Er wordt geklaagd dat niets mag, maar in ‘40 -’45 in die tijd duurde de lockdown liefst vijf jaren!” schrijft hij in zijn brief. “Waarom toch al dat geklaag terwijl wij over middelen beschikken, al kun je er niet mee knuffelen, waarmee je goed kunt communiceren”.


Veel reacties

Dat die mening van de Vies door veel mensen gedeeld wordt bleek uit het grote aantal reacties dat hij mocht ontvangen op zijn brief en het interview daarna in de Stentor. “De telefoon heeft sindsdien niet stilgestaan. Mensen belden spontaan op om te melden dat ze het met me eens waren. "Het is hartverwarmend om zoveel bijval te krijgen over iets wat je dwars zit”.


Programma ‘Nieuws en Co’

Ook de landelijke media hadden lucht gekregen van het openhartige standpunt van De Vries. Hij werd benaderd door de redacties van diverse landelijk radio- en televisieprogramma’s die wel eens uit Bruno’s eigen mond wilden horen hoe hij erover dacht. Uiteindelijk lukte het de redactie van NPO Radio 1 programma ‘Nieuws en Co’ een interview met De Vries af te spreken voor de rubriek ‘Waar is Waldy’ waarin verslaggever Waldy van Geenen dagelijks bij de mensen thuis aanschuift voor een persoonlijk gesprek.

Afgelopen dinsdagavond om 18.20 uur zat Waldy bij De Vries thuis in de luie stoel om namens de Radio 1 luisteraars te vragen naar de achtergronden van de ingezonden brief. En zo kon Nederland kennis nemen van het standpunt van de 86 jarige Eerbekenaar die zijn mening nooit onder stoelen of banken heeft gestoken.


Het interview is te beluisteren via gemist op nporadio1.nl