Pé Hillebrink en Annie Hoetink pakken de tasjes in
Pé Hillebrink en Annie Hoetink pakken de tasjes in

Cadeautje voor leden ouderenbelang Eerbeek

EERBEEK - De Vereniging Ouderen Belang Eerbeek sluit dit kalenderjaar af met een leuke attentie voor al haar leden. Het is een klein gebaar om te laten zien dat er aan hen gedacht wordt.


De huiskamer van Annie Hoetink in Eerbeek staat helemaal vol met kratten en dozen. Samen met Pé Hillebrink maakt ze de tasjes klaar die één dezer dagen bij alle 177 leden thuis wordt bezorgd. Elke tas wordt van een naamkaartje voorzien en gevuld met een pak koekjes, een waardebon ter waarde van 10 euro voor een lokale supermarkt, een nieuwsbrief en een kerstkaart. Vicevoorzitter Pé Hillebrink schreef in haar ééntje op al die kaarten een wens. “En dat kun je niet uren achter elkaar doen want dan schrijf je niet meer netjes, zegt ze. Dus daar ben ik over een aantal dagen verspreid wel een tijdje zoet mee geweest.” De vereniging had voor het seizoen van september 2020 tot en met mei 2021 een mooi programmaboekje laten maken. Maar helaas moesten alle geplande activiteiten worden geannuleerd. De optredens het komende voorjaar van het duo Een en Ander en Tante Dora, die graag oude belevenissen opdist, zijn al afgezegd en de kerstlunch kan ook niet plaatsvinden. “Het enige dat we hebben gedaan was een fietstocht. Dat was een hele mooie dag met een goed verzorgde tussenstop bij De Vroolijke Frans in de tuin. Maar lang niet alle leden konden daar aan mee doen.” Normaal gesproken organiseert de vereniging maandelijks bijeenkomsten in het Tjark Riks. Gezellige middagen om informatie op te doen, elkaar te ontmoeten, plezier te hebben en er te zijn voor elkaar. Maar deze zijn er al vanaf maart niet meer geweest. “En zoals het er nu naar uit ziet zullen er de komende maanden ook nog geen bijeenkomsten zijn, want de gezondheid van onze leden staat voorop. Het is gewoon een verloren jaar.” Het gemis aan onderling contact is erg groot. Het is soms al lastig elkaar te herkennen in de supermarkt met een mondkapje op, laat staan dat je daar even kunt blijven staan om een praatje te maken. “Daar komt het wegvallen van een aantal voorzieningen, zoals de buurtbus nog bij zegt Hillebrink. Er zijn mensen die elke week naar Zutphen gingen, naar de markt of met hun bezoek mooie plekjes in de stad bezochten.”


Uit de ingesloten nieuwsbrief van het bestuur blijkt dat voor het komende seizoen éénmalig de jaarcontributie verlaagd zal worden naar 15 euro per lid. De tasjes worden door twaalf vrijwilligers op 155 adressen bezorgd.