Marrie en Jaap Kolenberg-van den Heuvel. Foto: MARION VERHAAF
Marrie en Jaap Kolenberg-van den Heuvel. Foto: MARION VERHAAF

Goud en briljant bruidspaar in Brummen

BRUMMEN - Afgelopen week bezocht burgemeester Van Hedel wederom een aantal bruidsparen in de gemeente. En wel Marrie en Jaap Kolenberg-van den Heuvel die op 29 oktober 50 jaar getrouwd waren en Marietje en Gijs van Dusschoten-Wassink die op 10 december 60 jaar getrouwd waren.

Marrie en Jaap

Men heeft het wel eens over een huwelijksbootje, voor Marrie en Jaap was dat eigenlijk een zeilbootje, want zij ontmoetten elkaar op een zeilkamp in Brielle. Marrie (75jr) is een berenschieter en Jaap (73jr) een keienwipper, bijnamen die horen bij hun geboorteplaatsen Benschop en op Rotterdam Zuid. Ze trouwden in het prachtige stadhuis van Gouda. Samen kregen ze 3 kinderen en 5 kleinkinderen. Via het softwarebedrijf waar Jaap voor werkte, kwamen ze in ons mooie dorp terecht en willen niet meer weg. Hun gezamenlijke hobby is kanoën al doet Jaap dat wat vaker, Marrie verkiest het mooie weer om te varen. Jaap heeft al eens de Elfstedentocht met de kano gevaren. Zij zetten zich veel in voor de kerk, Jaap verzorgt er de techniek voor bijvoorbeeld livestream. Op een kamertje boven heeft Jaap een baan voor zijn modeltreinen staan. Daar is hij menig vrij momentje te vinden.


Marietje en Gijs

Marietje (83jr) en Gijs (84jr) van Dusschoten-Wassink hebben jarenlang gewoond in haar geboortehuis, de bekende Mollenhof in Oeken. Op 10 december waren zij 60 jaar getrouwd. Na een aantal omzwervingen en verschillende baantjes, kwam Gijs Marietje tegen bij bakker Lebbink waar beiden destijds werkten. Hij reed met de bakkersfiets rond nadat hij eerst met de bakker het brood had gebakken. Vroeg op en laat klaar omdat hij nogal eens met de fiets onderuit ging en daarbij al zijn brood op de grond kwam te liggen. Na zijn diensttijd kwam hij als chauffeur op de bus en later op de vrachtwagen. Marietje was thuis voor de kinderen en werkte wanneer het kon. Samen kregen zij 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes. Nu hebben zij intussen zelfs al 10 kleinkinderen en een 1 achterkleinkind. Klungelen in de tuin is nog iets voor Gijs en samen hebben zij in koren gezongen. Nu doet Marietje dat nog in Empe. Ze missen de tijd op hun hobbyboerderij, de ruimte, de stilte en het heerlijk buiten zijn. Nu wonen ze aan de buurtweg en staat het huis van de buren vast aan hun huis, dat was vroeger wel anders en toen werden er ook regelmatig feestjes op de boerderij gevierd. Marietje fietst nog vaak, maar Gijs neemt liever de auto. Ze hopen nog een feestje te kunnen vieren met hun gezin en aanhang, al zit dat er voorlopig nog niet in helaas. Wel was hun voordeur prachtig versierd door de buurt en kinderen. Daar werd dan ook de foto genomen.

Marietje en Gijs van Dusschoten-Wassink. Foto: MARION VERHAAF