Team Hillarius, winnaars negende editie popquiz.
Team Hillarius, winnaars negende editie popquiz.

Lokale popquiz viert 2e lustrum

BRUMMEN/ EERBEEK - Nog geen jaar geleden won Team Hilarius na een zinderende finale de negende editie van de Brummense popquiz. Een jaarlijks muziekevenement in de Vroolijke Frans waar veel inwoners uit de gemeente Brummen weer een jaar lang naar toeleven.

Hoe anders is het dit jaar, waar het coronavirus een vette streep zet door dit succesvolle evenement. Maar dankzij waardevolle ondersteuning van een aantal nieuwe partners, organiseert de werkgroep dit jaar een geheel vernieuwde editie, die voor iedereen thuis ‘coronaproof’ is te volgen. En iedereen die dat wil kan ook online meedoen. “De link waarmee je mee kunt doen, maken we op Derde Kerstdag bekend,” laat Robert Kersten namens de organisatie weten. Hij doet dit omdat regelmatig de vraag wordt gesteld hoe en wanneer men zich voor de quiz moet aanmelden. Duidelijk is in ieder geval dat ook de tiende editie van de popquiz een bijzondere belooft te worden.


Geen publiek

De online popquiz wordt traditiegetrouw gemaakt vanuit de Vroolijke Frans. “Dit doen we met een klein team. En natuurlijk houden we alle coronaregels in acht,” licht werkgroeplid Karin Beuwer toe. Publiek is niet toegestaan, dus er is steun gevonden bij de in Eerbeek woonachtige Leuvenheimer Yannick Hilger. “Yannick runt een bedrijf met ervaring als het gaat om mediaproducties en het streamen van evenementen. We zijn als werkgroep blij dat hij dit jaar ons juist op dit vlak hulp gaat bieden.” Een andere partner die bijdraagt aan de totstandkoming van de quiz op 27 december 2020 is de Culturele Stichting. “We zijn blij dat deze stichting het belang van onze quiz erkend en ook het samenbindende en culturele gehalte. Ze zijn bereid ons dit jaar financieel te ondersteunen. Dat is ook nodig, want hoewel we de quiz als vrijwilligersgroep organiseren, moeten we dit jaar toch extra kosten maken om de quiz bij iedereen thuis op de buis of het beeldscherm te brengen”, aldus Beuwer.


Kijken of meedoen

Geen 12 teams in een volle Vroolijke Frans deze keer. "En toch wordt er gewoon gestreden om de Hans Broer Award,” laat medeorganisator Gert-Jan van Dijk weten. "Iedereen mag meedoen, alleen of met een team. En gewoon vanuit huis.” Meedoen of gewoon kijken, dat kan via de website van Popquiz Brummen, het televisiekanaal van RTV Veluwezoom of de facebookpagina's van Popquiz Brummen en De Vroolijke Frans het muziekevenement volgen. ”Deze editie staat natuurlijk in het teken van een groot aantal uiteenlopende quizvragen, maar we hebben ook veel livemuziek en blikken op bijzondere wijze terug op de vorige negen edities van de quiz”.


Vroolijke Borrelpakket

De werkgroep vindt het uiteraard jammer dat de kenmerkende gezellige sfeer in de Vroolijke Frans dit jaar achterwege moet blijven. Maar om toch ook thuis nog iets van die sfeer te creëren is er op Derde Kerstdag het ‘Popquiz borrelpakket’. “Het pakket bestaat uiteraard uit een assortiment heerlijke hapjes maar ook uit speciaal bier of een heerlijk wijntje,” laat werkgroeplid Theo van Enckevort (en mede-eigenaar van De Vroolijke Frans) weten. Hij is blij om op deze wijze toch een stukje ‘Vroolijkheid’ mee te geven. “Het pakket is te bestellen via onze website www.devroolijkefrans.nl. Op 3e Kerstdag kan het tussen 15 en 18 uur worden opgehaald bij De Vroolijke Frans. “Extraatje is dat dit pakket ook voorzien is van vouchers waarmee je als eerste terecht kunt op het digitale strijdveld van online popquizsite.” Overigens wordt vanaf 18.00 uur de quizlink bekend gemaakt en kan iedereen die dat wil inloggen en vanaf 20.00 uur meedoen.


Vragen?

Vragen over de Brummense popquiz kunnen worden gemaild naar het bekende mailadres popquiz@rtvveluwezoom.nl. Ook kun je jouw vragen stellen aan de leden van de werkgroep, Theo van Enckevort, Gert-Jan van Dijk, Robert Kersten en Karin Beuwer. Op twitter @popquizbrummen), Facebook en instagram is de popquiz Brummen eveneens actief. Handig om te volgen.