Engelen zingen bij de herders in het veld. Foto: Marjolein van Leeuwen
Engelen zingen bij de herders in het veld. Foto: Marjolein van Leeuwen

Herdertjestocht dit jaar online

HALL - De Herdertjestocht in Hall zal dit jaar alleen online te volgen zijn. Vanwege corona is het niet mogelijk om samen de wandeltocht door het dorp te maken.


In eerdere edities van de Herdertjestocht trokken honderden bezoekers door het dorp om het kerstverhaal te beleven. In groepen liep men langs een verlichtte route en ontmoetten onderweg de herders, het engelenkoor en de drie wijzen uit het Oosten. De tocht begon bij school en eindigde bij de Ludgeruskerk waar de stal was gebouwd voor Jozef, Maria en Jezus. Daar was dan gelegenheid elkaar te ontmoeten en een goed kerstfeest te wensen.

“Het kerstverhaal staat ook in deze online editie centraal, zegt pastor Jolanda Aantjes. Maar we maken ook de verbinding naar het heden, de actualiteit van dit jaar zal een rol gaan spelen.” De tocht wordt de komende week opgenomen en zal vanaf 23 december te zien zijn via o.a. de Facebook pagina van Hall Leeft en de site van de kerk. “Lekker warm thuis met een kaarsje aan en misschien een glaasje glühwein, zo hopen we dat mensen toch de beleving zullen voelen.”

Kerstavond 24 december is er om 22.30u wel een dienst in de Ludgeruskerk. Dezelfde dienst zal op Eerste Kerstdag om 10.00u gevierd worden en wordt daarna online gezet. Voor beide diensten is het verplicht u aan te melden via info@hallsekerk.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Per dienst zijn max. 30 mensen welkom.