Tonny. Foto: foto Henk van Hensbergen
Tonny. Foto: foto Henk van Hensbergen

Dorpsparel voor Tonny

LOENEN – Tonny van Hensbergen is dit jaar de gelukkige die de Dorpsparel Loenen kreeg uitgereikt. Zij was blij verrast in haar woning toen zij woensdagmiddag bezoek kreeg van een afgevaardigde van het comité die de trofee toekent.


De uitreiking van de Dorpsparel Loenen 2020 was al enkele weken uitgesteld maar op de valreep naar het nieuwe jaar kon toch deze dorpsprijs in kleine kring toch nog worden uitgereikt. Jaarlijks wordt de Dorpsparel toegekend aan een Loenenaar die zich in het dorp bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op vele gebieden. Van Hensbergen(60) heeft een lange staat van dienst. Iedereen kent haar als een bescheiden persoon waar nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan. Als muzikantendochter van Thijs van Hensbergen kwam zij al jong met haar broer bij OLTO te spelen en doet dit nu al meer dan vijftig jaar met veel plezier op de klarinet. Toen zij gevraagd werd om de gelden te gaan beheren stemde zij toe penningmeester te worden en deed dit twaalf jaar. OLTO heeft al meer dan vijftig jaar een oud papieractie waarvoor ook ophalers nodig zijn. Tonny doet ook elke maand mee om langs de straten het oude papier in te zamelen. De Protestantse Kerk in Loenen heeft aan de onderscheiden Loenenaar ook veel te danken. Zij was 12 jaren diaken en deed veel werk voor de diaconie. Ook bij de organisatie van de oecumenische kerkdiensten, samen met de RK parochie, was zij betrokken.


Ook nog gastvrouw

Van Hensbergen behoort ook bij de groep gastvrouwen van De Zonnebloem afdeling Loenen. Zij bezoekt regelmatig oudere Loenenaren en helpt bij de activiteiten van de afdeling. Voor al deze activiteiten kreeg Tonny van Hensbergen van het Parelcomité de bokaal behorende bij deze uitverkiezing uitgereikt met daarbij een boeket bloemen. Van Hensbergen was een beetje beduusd van de onverwachte huldiging. "Ik ben er erg blij mee. Toch een leuke waardering voor mijn activiteiten”, aldus de onderscheiden Loenenaar.