Echtpaar Tineke en Hein Bouma. Foto: Marja Poldermans
Echtpaar Tineke en Hein Bouma. Foto: Marja Poldermans

25 jaar Jumbo Bouma Brummen

ZUTPHEN/ BRUMMEN – Begonnen als Super in een noodvoorziening in de destijds in aanbouw zijnde wijk Leesten, heeft het echtpaar Hein en Tineke Bouma met veel doorzettingsvermogen het gebracht tot een prachtige Jumbo supermarkt op de huidige plek in het winkelcentrum in Leesten én een vestiging in Brummen.

25 jaar geleden namen zij de stap om vanuit het hoge noorden te verhuizen naar Warnsveld en voor zichzelf te beginnen als franchisenemer. Aanleiding was de verkoop van de supermarkt van de heer Gielink, vader van Tineke, waar Hein tot dat moment werkte. De Bouma’s startten als Super, werden daarna Super de Boer, doorstonden de prijzenoorlog om vervolgens in 2010 onder de Jumbo-vlag voort te bestaan. Vanaf 2007 werd zoon Jelke Bouma mede-eigenaar.

Om het 25-jarig jubileum van zijn ouders niet ongemerkt voorbij te laten gaan, ging Jelke in zee met het bedrijf Blauwe Stokstaart. Eigenaar Marja Poldermans, fotograaf en vormgever, is gespecialiseerd in het werken voor familiebedrijven. Het plan ontstond om een boek te maken over de familiegeschiedenis en een magazine voor de medewerkers. De voorbereiding duurde een jaar, met onder andere interviews met de drie generaties, (oud-)medewerkers en klanten, fotoshoots en het doorzoeken en digitaliseren van het archief. Maandag 30 november overhandigde Jelke met veel plezier het boek '25 jaar bouwen aan de toekomst' en het magazine ‘Bouma' aan zijn trotse ouders.