Concordia weer in Brummense handen

BRUMMEN - Bierbrouwer Grolsch heeft het voor Brummen iconische Concordia verkocht aan de Brummense zwagers Bart Oudendijk en Olaf Harleman. Donderdag 26 november zijn de handtekeningen onder het koopcontract gezet. De nieuwe eigenaren zijn, in overleg met de gemeente Brummen, aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een toekomstbestendig Concordia. De horecabestemming zal zeker worden gecontinueerd.


Sinds het faillissement van Concordia, eind 2018, was eigenaar Grolsch met verschillende partijen in gesprek, waarbij zowel naar een huurder als een koper werd gezocht. Onderhandelingen waar ook de uitbaters van de Vroolijke Frans bij betrokken waren, liepen uiteindelijk op niets uit. Voornaamste reden die hiervoor werd aangegeven was, dat de eisen van Grolsch een gezonde exploitatie in de weg stonden. Nadat het zolang te koop heeft gestaan heeft Grolsch haar eisen kennelijk wat gematigd, zodat Oudendijk en Harleman het nemen van deze zakelijke beslissing aandurfden.


Toevallig

Door een reeks toevalligheden zijn de heren, zoals ze zelf zeggen, met de neus in de boter gevallen. Harleman, geboren en getogen Brummenaar, is ondernemer in Enschede en raakte als zodanig in gesprek met iemand van het vastgoedbedrijf van Grolsch. Het pand van Concordia kwam daarbij ter sprake en zo is het balletje gaan rollen. Oudendijk, getrouwd met de zus van Harleman, is eigenaar van Bouwstudio Bart Oudendijk in Brummen en hij was direct enthousiast. Met een derde vennoot uit Eerbeek zijn de heren nu verenigd binnen de BV Concordia Brummen.