Foto: Vogelvreugd Delft
Foto: Vogelvreugd Delft

Vogels kweken een mooie hobby

EERBEEK - Nu we met elkaar gedwongen worden om meer tijd thuis door te brengen, herontdekken we het waardevolle gezelschap van dieren. Honden, katten, cavia’s, kippen, konijnen maar ook het houden van kooi- en volièrevogels, met een mooi woord avicultuur geheten, staat in de belangstelling.


Met name de gezelschapsvolières winnen weer aan populariteit. In de tuin of als kamervolière binnen. Wellicht in een niet gebruikte slaapkamer of op zolder. Met vogels zijn de mogelijkheden eindeloos. Je haalt exotische natuur in huis, waarvan de verzorging structuur geeft aan je dag. De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV), ook wel aangeduid als ‘de bond', kan voor jou als beginnend of meer ervaren vogelliefhebber veel betekenen. Voor een bescheiden bedrag word je lid van een vogelvereniging zoals bv Tot Ons Genoegen in Eerbeek. Lid worden van een vogelvereniging heeft volgens Wim Alberts, voorzitter T.O.G veel voordelen. Daar zitten de mensen die jou als toekomstig eigenaar van een volière verder kunnen helpen.


Advies

Advies van een ervaren vogelhouder begint al bij het bouwen van een volière. Advies is ook belangrijk bij wélke vogels je wilt gaan houden. Laat je door ervaren vogelhouders voorlichten over hoe jou ideale volière eruit moet zien. Je leert mensen kennen van wie je voor sportieve prijzen vogels kunt kopen. Bezoek ook eens: www.togeerbeek.nl