Afbeelding

Pinbox in Brummen toch dicht

BRUMMEN/ EERBEEK - In tegenstelling tot de informatie die eerder is verstrek door Geldmaat is de pinbox van de Rabobank in Brummen toch gesloten. In Eerbeek blijft het mogelijk om op twee plekken dagelijks van zeven uur ’s morgens tot elf uur ’s avonds geld halen. De geldautomaat van Rabobank aan de Stuyvenburchstraat 66 wordt ook een gele geldmaat en daar komt ook een sealbagautomaat waar geld gestort kan worden.


In Brummen zijn de pinmogelijkheden beperkt. Daar kan men alleen tijdens de openingstijden van de winkels pinnen. Bij de Primera staat een flappentap van het bedrijf Geldmaat. Die onderneming is een samenwerking van de banken ING, Rabobank en ABN/Amro. Geleidelijk worden alle veelkleurige pinautomaten vervangen door een gele geldmaat of ze worden, zoals bij de Rabobank Brummen, opgeheven.


Geldautomaat in de winkel

Naast het bedrijf Geldmaat zijn er ook andere commerciële bedrijven die geldautomaten verhuren. Zo'n automaat staat in Brummen bij de Jumbo. Volgens Jelke Bouma is het een service voor zijn Jumboklanten en de automaat is alleen te gebruiken tijdens de openingstijden van de winkel. Hij vindt de sluiting van pinbox van de Rabobank een slechte ontwikkeling.


"We hebben banken om geldzaken te regelen", zegt hij. ”Mijn supermarkt is geen bank en ik heb ook niet de intentie om dat werk over te nemen. Die automaat is een service.” Van Geldmaat staat in Brummen nog maar één pinautomaat: bij de Primera aan het Marktplein. Maar ook deze is alleen te gebruiken tijdens de openingstijden van de winkel.