Amnesty international gaat door!

EERBEEK - We merken het allemaal. In Coronatijd stopt er van alles. Niet meer sporten, niet meer zingen in het koor, niet meer bridgen of sjoelbakken. Geen concerten meer. Niet meer uit eten. Ons hele leven ligt overhoop. Maar dat geeft ook nieuwe kansen. We houden hier en daar nu tijd over. Tijd om na te denken en om in actie te komen. De leden van de Eerbeekse werkgroep van Amnesty International willen u graag voorstellen een klein deel van de vrijkomende tijd te besteden aan mensen die in deze rumoerige tijd nog minder aandacht krijgen.


Mensen die opkomen voor onrecht in hun omgeving. Die gevangen gezet worden omdat zij opkomen tegen schendingen van de mensenrechten. Die geweldloos in verzet komen tegen onrechtvaardige regeringen. Amnesty is een niet-politieke organisatie die dit soort situaties over de hele wereld onder de aandacht brengt. Wat kunt u doen? Deelnemen aan het schrijfabonnement van Amnesty! EĆ©nmaal per maand krijgt u dan per mail een brief toegestuurd, die over een persoon in dit soort omstandigheden gaat. De brief is meestal gericht aan een regering of aan een ambassade in Nederland. Hierin wordt aandacht en rechtvaardigheid voor deze bepaalde persoon gevraagd. U kunt de tekst vervolgens doormailen of deze printen, ondertekenen en op de post doen. Het kost niet veel tijd en brengt aantoonbaar resultaat. Spreekt dit u aan? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij info@eerbeek.amnesty.nl. De lokale werkgroepleden zien uit naar uw reactie.




Oud papier in Eerbeek

EERBEEK- Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in de volgende wijken: De Lombok en de Noorderenk (3e zaterdag). De containers dienen voor 08:30 uur klaar te staan met de handvatten richting de weg en met het papier in (!) de container.