Afbeelding

Schop in de grond Elzenbos start in 2022

GEMEENTE BRUMMEN - De gemeente maakt een doorstart met de bouw van woningen op de Elzenbos, deelgebied 3 in Brummen. Het plan voorziet in de bouw van tussen de 100 tot 125 nieuwe woningen. Vooral starters, jonge gezinnen en senioren die willen doorstromen zoeken woningen in Brummen. Op hen zal het woningaanbod ook worden afgestemd, zo maakten de wethouders Ingrid Timmer (wonen) en Pouwel Inberg (ruimtelijke ordening) woensdag bekend.


Het plangebied ligt ten zuiden van de Elzenbosweg, in het noordoostelijk deel van Brummen en sluit aan bij de al gerealiseerde of nog in ontwikkeling zijnde bouwprogramma’s Elzenbos 1 en 2. De bouw in deelgebied 3 heeft jaren stilgelegen. In eerste instantie zouden er tien ruime kavels worden uitgegeven waarop ook grote woningen gebouwd mochten worden. De crisis gooide echter roet in het eten. Ontwikkelaars waren terughoudend, kopers meldden zich niet. Wel bouwde Philadelphia er een wooncomplex voor 25 mensen met een verstandelijke beperking. Vrijwilligers richtten een voedselbos in als groen hart in de geplande wijk; BrummenEnergie is er bezig met de aanleg van een zonnepark langs de N348.


Betaalbare woningen

Volgens Timmer en Inberg is er inmiddels wel veel belangstelling bij projectontwikkelaars om in het gebied aan de slag te gaan: “De woningmarkt is weer aangetrokken en is er een stevige vraag naar nieuwe woningen binnen onze gemeente. Vooral onder starters en kleinere huishoudens. Dat betekent ook dat we er betaalbare woningen willen bouwen, zowel koop als huur. Daarbij gaan we bij de koopwoningen uit van een maximale prijs van 250.000 euro.”


Voedselbos ontmoetingsplek

De eerste verkennende gesprekken met marktpartijen zijn inmiddels gevoerd. In die gesprekken zijn betaalbaarheid en duurzaamheid belangrijke aandachtspunten. Volgens de beide wethouders staat een zorgvuldige inpassing in de bestaande omgeving voorop: “Met de ligging van het Voedselbos als centrale groene ontmoetingsplek voor alle aanwonenden, een speelgebied voor kinderen en de ontwikkeling van het zonnepark liggen er immers mooie kansen voor een duurzame inrichting. Volgend jaar willen we met direct aanwonenden, het Voedselbos, BrummenEnergie en de bouwbedrijven aan de slag om deze inrichting concreter vorm te gaan geven. Zo gaan we er samen wat moois van maken, voor zowel nieuwe als bestaande bewoners.”


Het streven is om in 2022 de schop met de daadwerkelijke bouw te beginnen.