Afbeelding
Foto: Mindy de Lange

Sportkompas zit in de finale voor Stimuleringsprijs

BRUMMEN - Het Gelders Sportakkoord heeft een Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat in het leven geroepen, voor de organisatie die met het beste idee naar voren komt, om de inwoners van Gelderland in beweging te krijgen. Ook Stichting Sportkompas Brummen heeft een idee ingestuurd en is door de jury verkozen tot de laatste 7 plannen die daarmee kans maken op €20.000,-.


Er waren in totaal 61 plannen ingediend bij de 3 koppige jury en ze waren allemaal anders. De jury bestaat uit gedeputeerde Jan Markink, oud-volleyballer en beweegpromotor Bas van de Goor en rolstoelbasketbalster Bo Kramer. De laatste 7 plannen die tot de finale zijn doorgedrongen, zijn verspreid over heel Gelderland en hebben verschillende belangrijke doelgroepen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kinderen, ouderen, patiënten, migranten en mensen met een beperking. Uiteraard is het voor de jury erg belangrijk dat de plannen ook op andere plaatsen in Gelderland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast vormt innovatie een criterium.


Het plan van Sportkompas

Stichting Sportkompas bedacht de "Hybride leeromgeving XL" en wil zo de inwoners van de gemeente Brummen in beweging brengen. Hoe? Door de inzet van jonge professionals. In een dergelijke leeromgeving kunnen bijvoorbeeld sportstudenten zich ontwikkelen in een dynamisch sportbedrijf en werken aan een eigen toekomst. "Het gaat daarbij om een vorm van hybride leren waarbij theorie, vaardigheden en werken in de beroepspraktijk met elkaar zijn geïntegreerd. De activiteiten zijn erop gericht dat iedereen mee kan doen in een veilig sport- en beweegklimaat: jeugd, ouderen en mensen met een beperking," aldus Stichting Sportkompas. De jury is ieder geval al vol lof: "Dit project betrekt studenten bij het in beweging brengen van Gelderland. Dat kan van grote waarde zijn voor het praktijkleren." Indien de €20.000,- wordt gewonnen, wil Stichting Spotkompas samen met Omroep Gelderland en Gelderse Sport Federatie het sportklimaat in Gelderland verbeteren. De bedoeling is dit door de samenwerking tussen sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en het onderwijs te stimuleren. Van 26 november tot en met 1 december 2020 worden de 7 plannen in de spotlights gezet door Omroep Gelderland. Daarna kunt u stemmen op het plan dat u het beste vindt. Uw stem is van grote invloed, hij telt namelijk voor de helft mee. De andere helft komt op conto voor de jury.