Afbeelding

Corona maatregelen worden goed nageleefd

GEMEENTE BRUMMEN - De aangescherpte corona maatregelen die sinds 14 oktober van kracht zijn worden goed nageleefd. Dat constateert de gemeente Brummen. Volgens woordvoerder Gert-Jan van Dijk verloopt de samenwerking tussen politie, de drie gemeentelijke boa’s, zeven toezichthouders en ook jongerenwerkers van SWB goed.



Van Dijk: “Onze conclusie is dat onze inwoners zich doorgaans goed houden aan de maatregelen. Complimenten vooral ook voor winkels en supermarkten, die uitstekend inspelen op de nieuwe situatie met creatieve en correcte oplossingen. Het mondkapje in winkels, gemeentehuis en andere voor publiek toegankelijke ruimten is in twee weken tijd gemeengoed geworden. Ook jongeren en sportverenigingen houden zich goed aan de maatregelen.” Een en ander blijkt volgens Van Dijk ook uit het feit dat tot dusver sinds de verscherping noch door boa’s noch door politie (corona)boetes zijn uitgeschreven aan inwoners van Brummen.


Aanbod voor extra ondersteuning

De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland heeft een aanbod gedaan voor extra ondersteuning van toezichthouders (beveiligers die ervaring hebben op aanspreken van mensen), maar Brummen maakt daar vooralsnog geen gebruik van. Van Dijk: "Op dit moment en met dit huidige beeld kunnen we met de bestaande capaciteit het strenger handhaven op coronaregels goed waarmaken.” Gisteren ging ook een nieuwe een nieuwe videoboodschap live op de social media kanalen van de gemeente. Er wordt zeer goed nagedacht over nieuwe preventieve en effectieve communicatie en maatregelen.