Afbeelding

De Korenmolen doet 't gewoon opnieuw!

EERBEEK - Restaurant De Korenmolen gaat weer maaltijden bereiden voor mensen die iets extra’s kunnen gebruiken. De maaltijden worden om niet verstrekt. Dat kan omdat zich opnieuw een aantal partijen heeft gemeld, dat de actie wil sponsoren. Vandaag wordt de eerste partij van 276 maaltijden bij de ontvangers thuisgebracht. Dat zegt Johan van Zadelhoff, eigenaar van het restaurant: “De komende vier weken blijven we dit doen.”


In april en mei van dit jaar, tijdens de eerste coronacrisis, verzorgde De Korenmolen al acht weken lang maaltijden voor ouderen en wat minder bedeelden. De zaak zat dicht vanwege de pandemie, dus de keuken was beschikbaar. Een aantal weldoeners -die onbekend wensten te blijven- financierden de actie. Van Zadelhoff en zijn team verzorgden het geheel.


Geld genoeg voor 4 weken

"Ik krijg hier een heel warm gevoel van”, zegt Van Zadelhoff. "We moesten weer dicht, maart wilden ook bezig blijven. Waarom dan niet iets proberen te doen de gemeenschap. En met de gemeenschap. Dan staan meteen partijen klaar die het geheel weer willen financieren. Dat zijn er nu zeven, waaronder Varego en Elektrakeur uit Eerbeek en de Protestantse Gemeente Brummen, Hall en Eerbeek. De andere zijn particulieren die dit anoniem willen doen. Er is genoeg geld om voor een periode van vier weken maaltijden te kunnen aanbieden. Sterker nog: er hebben zich nog meer potentiële financiers gemeld. Zouden we als restaurant na deze vier weken nog langer dicht moeten blijven, dan kunnen we actie nog langer doorzetten. Het is fantastisch dat mensen in onze gemeenschap zo vrijgevig zijn.” De Korenmolen werkt als bij de voorgaande actie nauw samen met Stichting Welzijn Brummen: zij bepalen wie er in aanmerking komen voor de maaltijden. Vorige week belde het team van restaurant met toestemming van Stichting Welzijn Brummen, zo'n 150 mensen om te vragen of ze belangstelling hadden voor de maaltijden. Van Zadelhoff: "De reacties waren hartverwarmend. Ze waren blij dat we belden en vinden het geweldig dat we dit doen. Wij aan onze kant staan te trappelen om niet alleen de maaltijden te maken, maar ook bij iedereen aan huis af te leveren. Slagerij Ter Horst stelt opnieuw koelboxen en een sealmachine gratis ter beschikking. Zo blijft de maaltijd onderweg lekker vers en hoeven de mensen thuis het eten alleen maar op te warmen in de magnetron.”