Echtpaar Buitenhuis-van Milligen en wethouder Cathy Sjerps. Foto: MARION VERHAAF
Echtpaar Buitenhuis-van Milligen en wethouder Cathy Sjerps. Foto: MARION VERHAAF

Briljanten bruidspaar in Eerbeek

EERBEEK - Een briljanten bruidspaar in Eerbeek, dat moet gevierd worden. Door omstandigheden was er helaas niemand beschikbaar op de dag zelf, vandaar een later bericht over het paar. Zij gaven elkaar 65 jaar geleden op 5 oktober het jawoord.


Namens het gemeentebestuur was wethouder Cathy Sjerps bij hen op bezoek gekomen. Albert Buitenhuis (86 jr) is behoorlijk spraakzaam aan de telefoon. Hij doet het woord ook namens zijn vrouw Wouthera (90 jr).

Tijdens kamperen sloeg de vlam over. Beiden komen uit Apeldoorn en op zondag gingen zij naar een instuif. “Zo was je als jongelui van de straat natuurlijk! Dit was bij Lochem, daar gingen we dan kamperen en moest je zelf een strozak vullen om op te slapen. In de tenten konden we met een aantal tegelijk in. Ik was toen 20 jaar en mijn vrouw 24.” Albert werkte bij de Zeeuw in Eerbeek en zo kwamen zij hier te wonen. Samen kregen zij 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes. Intussen zijn er 12 kleinkinderen bij gekomen en ook nog eens 5 achterkleinkinderen. Beiden zijn nog redelijk gezond al lopen beiden met een rollator. Met hulp wonen zij zelfstandig.


Een feestje heeft nog niet plaatsgevonden, maar dat hopen zij later nog in te kunnen halen. Op de dag zelf hadden zij al aardig wat aanloop en kregen mooie bossen bloemen van vrienden, kennissen en familie. Zij kwamen netjes verdeeld over de dag en daardoor werd het niet te druk in hun woning.