Alleen wat slingers maar geen feest voor mevrouw Hissink.
Alleen wat slingers maar geen feest voor mevrouw Hissink.

Ouderen angstiger voor corona

BRUMMEN - In eerste instantie leek de tweede coronagolf vooral jongeren te treffen. Nu het aantal besmettingen ook onder ouderen oploopt, slaat velen van hen de schrik om het hart.


De seniorenwoningen aan De Wimme in Brummen staan in de steigers omdat ze gerenoveerd worden. Dat geeft wat ongemak maar ook afleiding zo blijkt. “Want verder gebeurt er helemaal niets meer” zegt een bewoonster, die niet met haar naam in de krant wil. “Er is nu al zolang niets meer te doen, ik verveel me kapot. Dan ga ik maar weer eens een eindje wandelen en een boodschapje doen want anders zie je niemand meer. Er komt haast geen bezoek, iedereen is nu veel angstiger omdat de cijfers zo hard oplopen.”

De bewoners van Tolzicht mogen nog wel bezoek ontvangen, maximaal twee personen en zij moeten een mondkapje dragen. “Ik ben blij dat de buitendeur niet weer op slot is gegaan, dat maakt deze periode draaglijker dan het voorjaar” zegt een bewoner.

Thuiszorgmedewerkster Esther is deze ochtend aan het werk bij mevrouw Hissink. “Ik mocht hier een tijd niet komen omdat ik ook ‘buiten’ werk. Ik ging haar echt missen dus ik ben blij hier weer te zijn. Het echtpaar Hissink was dinsdag 65 jaar getrouwd. “Mijn man is zich niet meer bewust van de dagen dus een feest zou er niet komen, zegt mevrouw. We zouden met de hele familie gezellig uit eten gaan maar dat gaat nu niet. Gelukkig mogen de kinderen wel komen, maar wat een nare tijd is dit.