Afbeelding
Foto:

Hongerpotjes

BRUMMEN - In het 3de kwartaal tot 25 september, werd er € 3138,74. bijeengebracht voor voedingsprojecten in India en Armenië en hulp aan leprapatiënten in Tanzania.


Mensen hebben tegenwoordig steeds minder contant geld in huis. Jammer genoeg komt dat de hongerpotactie niet ten goede. Het is ook mogelijk om via de bank een bedrag over te maken.


Dan is er een droevig bericht: Afgelopen donderdag 24 september is mevrouw Mientje Brouwer overleden. Zij stond aan het prille begin van de Actie Hongerpot in 1974 en is zolang mogelijk betrokken gebleven. Mientje Brouwer reisde naar India om pater Zwijsen te bezoeken. Zo lang het kon was zij trouw aanwezig bij het tellen van het geld uit de hongerpotjes. Moge zij rusten in vrede.


In India zijn door de coronacrisis de scholen sinds 25 maart gesloten. Velen hebben hun baan, en dus inkomsten, verloren. Medische hulp voor zieken schiet ernstig tekort; er is gebrek aan middelen en medisch personeel. George Kerketta probeert de armste families, van wie de kinderen dus geen voeding op school krijgen, thuis te helpen. Hij is erg bezorgd over de gevolgen van de beperkende maatregelen en de verspreiding van het virus. Kinderen hebben honger. Hij doet wat hij kan, maar wat een werk, wat een organisatie. Er is extra geld overgemaakt voor deze voedselhulp. Misschien wilt u extra bijdragen voor dit doel?

Opbrengst hongerpotjes 03 oktober jl: €828,50, opbrengst Snuffelschuurtje €500,-