Afbeelding

Sinterklaasviering in Eerbeek en Brummen

EERBEEK/ BRUMMEN - Een Sinterklaasviering organiseren is geen makkelijke opgave in deze tijd van maatregelen. Maar het ziet ernaar uit dat het wel een leuke en sfeervolle tijd gaat worden. In Eerbeek heeft Evenementenstichting Active & Exposure (A&E) de uitvoering en begeleiding van Sinterklaas 2020 op zich genomen, in opdracht van de Ondernemers Vereniging Eerbeek (OVE). In Brummen is het op het moment van uitkomen van de editie van deze krant nog niet helemaal duidelijk hoe het gaat plaatsvinden.


Rond 14 november gaat Sinterklaas in Eerbeek zijn intrede doen. En dat gaat net even anders als in de vorige jaren het geval was. Er is niet de gebruikelijke intocht, maar dit jaar komt Sinterklaas naar jou toe, in plaats van andersom. Regelmatig zullen hij en zijn knechten zijn te zien op plaatsen waar je het juist niet verwacht. Hij verblijft in Eerbeek, zoals altijd in zijn logeerhuis van Huis te Eerbeek, daar kunnen de kinderen hem op 4 en 5 december in ieder geval persoonlijk ontmoeten. De kaartverkoop hiervoor start in november en daarover zal later meer bekend gemaakt worden. A&E vindt het enorm belangrijk dat Sinterklaas gewoon kan komen dit jaar. Het is nu nog niet duidelijk hoelang de beperkende maatregelen gaan duren, dat zal volgend jaar ook niet anders zijn waarschijnlijk. “Daarom moet je het draaiboek aanpassen. En als dat dan toch moet, dan kun je dat net zo goed dit jaar gelijk doen denken wij”, aldus Roor de Gans van A&E. Niet alleen het programma wordt aangepast maar ook de berichtgeving en aankondiging van activiteiten. “We waren altijd gewend om van te voren een programma te publiceren, maar nu wordt het een publicatie waar hij allemaal te zien is geweest.” Zo wordt een ontmoeting met Sinterklaas nu extra spannend, je weet nooit waar en wanneer je hem gaat tegen komen. A&E heeft voor alles wat niet meer georganiseerd kan worden iets anders bedacht wat wel kan. Daarbij is men nog op zoek naar initiatieven die bij kunnen dragen aan het bezoek van Sinterklaas. Mensen die een leuk idee hebben kunnen zich aanmelden bij info@stichtingactivate.nl.


Sinterklaas in Brummen

Voor de aankomst van Sinterklaas in Brummen worden op dit moment ook nieuwe plannen gesmeed. De organisatie had bijna alles rond toen de nieuwe coronamaatregelen werden geïntroduceerd. Dus moest weer het roer om. Er zijn volop ideeën maar of het allemaal kan doorgaan en op welke manier, is op dit moment nog niet duidelijk. Zodra er meer bekend is, zal dit in deze krant worden gepubliceerd.