Martin wordt vanuit de Drive-through gefeliciteerd
Martin wordt vanuit de Drive-through gefeliciteerd

Drive-through voor jarige Martin

EERBEEK - Vorige week vierde Martin Staal uit Eerbeek zijn 50e verjaardag. Omdat een groot feest op dit moment niet mogelijk is organiseerde zijn vrouw Annerike een felicitatie drive-through.


Dat Abraham zien in coronatijd toch leuk kan zijn bleek vrijdagavond aan de Gaspeldoorn in Eerbeek. “Martin’s verjaardag helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan of uitstellen wilden we niet zegt Annerike. Toen zag ik op tv dat er veel diploma uitreikingen via een drive-through werden gedaan en dat leek mij een mooi alternatief.” Naast de kinderen betrok ze ook de buren bij de plannen. “Die reageerden heel enthousiast. We hebben een leuke straat en zijn bij veel evenementen heel actief, bijvoorbeeld bij Halloween.” Wie de straat inreed kon via het raampje een drankje pakken, de jarige feliciteren, op hem toosten en eventueel een cadeautje geven. “Daarna wilden we een hapje aanbieden maar dat mag alleen in verpakte vorm. Daarom hebben we een patatkraam laten komen waar de gasten en de hele buurt corona-proof een hapje konden gaan eten.” Naast zijn baan is Martin ook ondersteunend fractielid van Lokaal Belang en de (voormalig) fractieleden sloten aan in de stoet.


De jarige job kreeg pas in de loop van de middag een vermoeden dat er iets stond te gebeuren. “Ineens ontstond er veel bedrijvigheid en moest er van alles gehaald worden” zegt Martin. Maar ik vond het erg geslaagd en heel leuk om iedereen te zien.