Ondernemers in Brummen zijn gemeente moe

EERBEEK- Ondernemers in het Eerbeekse centrum zijn klaar met de gemeente Brummen. Ondanks de vele contacten met ambtenaren en de bestuurders voelen zij zich niet gehoord. Besluiten worden genomen zonder hen te raadplegen, wensen van de ondernemers worden genegeerd, klachten niet serieus genomen.


Dat zegt Alice Weltvreden, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Eerbeek. Enige weken geleden bracht zij een open brief in deze krant. Daarin werd ongenoegen geuit over het feit dat de gemeente de verwachting uitsprak dat de intocht van Sinterklaas ‘kleurrijk’ zou zijn. Dat was niet met de OVE, organisator van de Eerbeekse intocht, overlegd. Inmiddels is de onmin over dit feit bijgelegd -het ging om een ambtelijk verzuim in de communicatie- maar Weltevreden noemt het symptomatisch. Weltevreden: “Het staat niet op zichzelf, anders hadden we deze zaak niet aangezwengeld. Er zijn voorbeelden te over. Als ik vijf jaar geleden begin bij de plannen voor de herinrichting van de Stuijvenburchstraat. Met onze ideeën daarvoor is weinig gedaan, met klachten over de inrichting wordt niets gedaan.


Niet geheel vlak

Het plein zou geheel vlak worden. Maar dat is het niet. Er zijn schuin aflopende delen. Het werk was nog niet klaar of er lag al een scootmobiel op zijn zij. De bestuurder had het hoogteverschil niet gezien. We hebben die schuine kanten als winkeliers maar afgezet met bloembakken. De lantaarns werken gebrekkig. Er staat een dode boom op het plein. Een stukje verderop is een boomspiegel neergelegd. De boom ontbreekt. De vlaggenmasten die eerder op het plein stonden zijn verdwenen.