De 'Burgemeester' opent de prachtige boomhut voor Roderick
De 'Burgemeester' opent de prachtige boomhut voor Roderick

'Burgemeester' opent boomhut

HALL - In de tuin van de familie Nijdam aan de Dorpsstraat in Hall heeft Rolf een boomhut gebouwd voor zijn zoontje Roderick. De officiële opening werd verricht door ‘de burgemeester van Hall’.


Papa, zullen we samen een boomhut gaan bouwen in de tuin? Dat vroeg de 9- jarige Roderick vorig jaar augustus aan zijn vader. Niet echt gezegend met twee rechterhanden zei hij toch ja. Maar even een boomhut bouwen werd een groot project. “Ik heb nog nooit iets gebouwd en had geen ontwerp. Ik moest alles zelf uitvinden, maar het is gelukt”


Vorige week werd Henry Leeflang in zijn rol als ‘burgemeester van Hall’ gevraagd de officiële opening te verrichten van ‘Casa di Roderick’. Er waren wat vriendjes en familie uitgenodigd en met een glas kinderchampagne werd het echt feestelijk. “Ik heb er over verteld op school en veel kinderen willen graag een keer komen spelen. Ik moet het nog wel gezellig inrichten. Er staat nu een lamp die ik zelf gemaakt heb bij The Villa en van mijn klasgenootje Marit kreeg ik een dromenvanger. Maar ik heb er al wel met vriendjes in gespeeld en koekjes gegeten.” De boomhut staat op een fundering van palen en zit vastgeklemd tussen twee bomen. Als het waait, wiegt het een beetje mee. “Samen met mijn vader heb ik er een nachtje geslapen. Dat was heel mooi want we konden de sterren zien en geluiden horen. En mijn moeder vindt het ook heel fijn dat mijn vader nu kan timmeren.”                

Inzet - lo