Hennie Beelen
Hennie Beelen

Hennie Beelen stopt als fractie-voorzitter GL

Sloetjes kent daarbij de gemeentelijke organisatie beroepshalve goed, zegt Beelen. Zo werkte ze ruim acht jaar als adviseur en teamleider bedrijfsvoering bij de gemeente Brummen. De laatste vier jaar vervult de Eerbeekse bij de gemeente Zutphen de functie van informatiemanager. Voor Beelen nadert met het besluit haar definitieve afscheid van de lokale politiek. Die startte toen ze toetrad tot de voormalige lokale partij IPV, waarbij ze overigens vooralsnog op de achtergrond bleef. In 2011 werd ze wethouder voor die partij, een functie die ze drie jaar vervulde. Daarna was ze vier jaar niet politiek actief.


Lokale afdeling GL

Totdat ze benaderd werd om een lokale afdeling van GroenLinks in het leven te roepen. De partij verwierf bij de laatste verkiezingen drie zetels en levert in de persoon van Pouwel Inberg ook een wethouder aan het college.


Beelen weet al wat ze met de vrijkomende tijd gaat doen. Besteden aan de kleinkinderen en inzetten voor de Engelenburg Golf en Country Club. Zij is voorzitter van die laatste organisatie.