Hennie Beelen
Hennie Beelen

Hennie Beelen stopt als fractieleider GL

GEMEENTE BRUMMEN - Hennie Beelen stopt als fractievoorzitter van GroenLinks in de Brummense gemeenteraad. Per direct heeft ze die functie overgedragen aan haar collega raadslid Gertie Sloetjes. Beelen blijft wel regulier raadslid tot aan de verkiezingen in 2022. Ze stelt zich daarna niet meer verkiesbaar.


Beelen zegt dat ze al geruime tijd rondliep met de idee om met het voorzitterschap te stoppen. “Kijk, in algemene zin. Ik ben 71 jaar oud. Ik vind het eigenlijk al te zot dat zoveel senioren de raad domineren. Het is hoog tijd en nodig dat jongeren het stokje overnemen. Daarbij wil ik ook wat meer vrijheid. Het is niet zo dat het fractievoorzitterschap heel veel meer van je vraagt dan het gewone raadslidmaatschap.


Gewend om dingen samen te doen

Binnen onze fractie zijn we toch al gewend dingen samen te doen, samen op te pakken. Maar evengoed wordt toch wat meer van je verwacht. Je bent wat vaker aanspreekpunt, je moet wat meer dingen organiseren, wat vaker opdraven bij gelegenheden, er zijn wat meer agenda dingetjes. We hebben nu nog 1,5 jaar te gaan tot aan de volgende verkiezingen. Dat leek me een goed moment om het stokje over te dragen. Gertie zal het als mijn opvolger zonder meer goed doen".


Gertie vervangt nu al regelmatig

"Het is nu al zo dat zij mij vervangt als ik verhinderd ben. Omgekeerd zal ik in de toekomst haar weer vervangen als dat nodig is. Gertie heeft inmiddels de nodige ervaring binnen de raad opgedaan en is erg sterk waar het het sociaal domein aangaat of de begrotingsproblematiek bij de gemeente. Daarin is ze sowieso beter dan ik.”