De indeling van de winkel gaat grondig veranderen. Foto: Marion Verhaaf
De indeling van de winkel gaat grondig veranderen. Foto: Marion Verhaaf

Primera Tabor ruim week dicht door verbouwing

EERBEEK – Dit jaar bestaat Primera Tabor al 25 jaar. Naar aanleiding daarvan werd al een idee geopperd om de boel eens anders te gaan indelen. Nu gaat het er eindelijk van komen. Vanaf 3 oktober gaat de hele winkel op de schop en zal dan 13 oktober de deuren weer openen.

Op de vraag wat er wordt aangepakt in de winkel, komt er al snel een antwoord. "Je kunt beter vragen wat er niét gaat veranderen in de indeling! En dat is heel weinig eigenlijk," zegt Henriëtte Tabor. De hele indeling zal een metamorfose gaan krijgen. Een nieuwe vloer, verlichting en ook het plafond zal aangepakt worden. De balie gaat naar de andere kant, waardoor er bij binnenkomst al een heel ander beeld gaat ontstaan van de winkel.


Vrijheid in assortiment

Behalve de naamvoering, 'Primera', is er verder maar weinig hetzelfde in de vele filialen. "Daarin worden we geheel vrij gelaten," zegt Tabor. "We weten natuurlijk goed wat onze klanten graag zien in onze winkel en daar pas je dan ook de inkoop op aan." Sommige zaken worden nu wat uitgebreid, terwijl andere een iets minder grote plaats gaan innemen in de winkel. De diverse kado-artikelen zult u ook in de nieuwe indeling terug kunnen vinden. Maar wat standaard in het assortiment van Primera zit, zal ook gewoon bij Primera Tabor blijven.


Inpakken en opslaan

"Zodra we de deuren sluiten, gaan we beginnen met inpakken. De dozen worden opgeslagen in een loods. De balie voor de post wordt opgehaald en weer teruggeplaatst als we klaar zijn," legt Tabor uit. Omdat onder andere de balies verplaatst gaan worden, zal ook de elektra verlegd moeten worden.


Pasfoto's maken kon al

Sinds het wegvallen van de fotograaf in het dorp, is het de klanten pas duidelijk dat in de Primera ook pasfoto's kunnen worden gemaakt. "Dat deden we altijd al wel, maar we merken wel dat het nu veel vaker gedaan wordt in onze winkel. We hebben er een eigen hoekje voor," zegt Tabor.


Opening op 13 oktober

De geplande heropening van de winkel is op 13 oktober. Dan zal het personeel u graag weer van harte welkom heten en een kijkje gunnen in de nieuwe winkel. U zult aangenaam verrast zijn als u de nieuwe inrichting met eigen ogen ziet!