Foto's: SPOT Fotografie
Foto's: SPOT Fotografie

Nieuwe kantine Eerbeekse Boys open!

EERBEEK - De aankondiging dat door Corona voorlopig geen voetbalwedstrijden konden worden gespeeld, was voor de vereniging Eerbeekse Boys het startschot voor een grondige modernisering van de kantine. Een aantal leden was hier al mee bezig, nu kwam het echter in een stroomversnelling. Met hulp van vele leden en sponsoren is de kantine veranderd in een echt clubhuis.


Voordat de grote verbouwing kon plaatsvinden is er uiteraard overleg geweest met de leden, het geheel vroeg namelijk om een behoorlijke investering. Via een online stemming en dus geheel volgens de coronaregels, konden de leden voor of tegen de investering stemmen. Gelukkig was er een positieve uitkomst en kon er begin juni worden begonnen met het leeghalen van de kantine.


Tegenslag

Deze eerste stappen voor de verbouwing zorgden echter ook voor behoorlijke tegenslag. De elektrische bedrading moest worden vervangen. Ook lieten de tegels van de keuken los van de muur. Henk van Zeeland, faciliteiten bestuurslid, had al een strak schema gemaakt voor de verbouwing, maar dat kon gelijk de prullenbak in. De plannen werden aangepast, want het moest allemaal worden vervangen. Binnen de vereniging hebben we timmerlieden, schilders, elektriciens, geluidstechnicus, schoonmakers en wat al niet meer. Zo konden 75 leden meehelpen om de kantine te verbouwen," vertelt Edwin van Gijtenbeek, PR van Eerbeekse Boys. "Door deze zelfredzaamheid hebben we kosten kunnen besparen. Grote dank zijn wij ook de sponsoren verschuldigd. Zij hielpen ons met manschappen, materiaal en financiële ondersteuning. We zijn trots dat we nagenoeg alles lokaal hebben kunnen kopen." Met hulp van de binnenhuisarchitect is de kantine omgetoverd tot een echt clubhuis. Er staan weer lange tafels maar ook zitjes bij een open haard. Er staat een nieuwe bar op een ipvc vloer en de prachtige hanglampen boven de tafels maken de sfeer compleet. De scheidsrechters hebben een heuse scheidsrechterstafel, waarvan de poot eruit ziet als een fluit. "Scheidsrechters zijn schaars en zij verdienen dan ook een prominente plek in de kantine. Zo kunnen zij na de wedstrijd rustig iets eten en drinken," vertelt Van Gijtenbeek. De tafel is ontworpen en geschonken door de architect. De opening werd mede verricht door erelid Geert Brouwer, door middel van het tappen van het eerste biertje. Hij was lange tijd beheerder geweest van de kantine, dit maakte het cirkeltje dus rond.


Feest en herinnering

Tevens werd er een grote wand onthuld, waar allemaal foto’s op geplaatst waren van de begin periode bij Eerbeekse Boys tot nu. Deze foto's haalden veel herinneringen naar boven bij de aanwezige leden, menig anekdote werd verteld onder het genot van een hapje en drankje. De sponsoravond die gepland stond op dinsdag 15 september kon helaas niet doorgaan. Dit had te maken met een ingelaste wedstrijd van het eerste team. De avond zal nog worden ingehaald. "Eerbeekse Boys leeft weer, positieve verhalen voeren de boventoon. Maar liefst 10 nieuwe sponsoren zijn binnen gehaald. De meisjes/dames afdeling blijft maar groeien. Door de inzet van de gemeente Brummen hebben we een prachtige parkeerplaats en ons terras is nieuw aangelegd en voorzien van 6 nieuwe picknickbanken." aldus een trotse Van Gijtenbeek.


De grootste vereniging van Eerbeek wil een prominente plek in het Eerbeekse sociale leven innemen. Sporten is juist nu belangrijk om gezond en fit te blijven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding