Denk mee over Logistiek Centrum

EERBEEK - De provincie gaat over tot ‘reparatie van het bestemmingsplan’ t.b.v. het op het voormalig Burgersterrein voorziene Logistiek Centrum Eerbeek (LCE) en de bedrijfslocatie Mayr-Melnhof.


Zij gaat, om tot een goed afgewogen bestemming komen, onderzoeken uitvoeren die helpen bij maken van keuzen voor het provinciale bestemmingsplan (inpassingsplan geheten). Welke onderzoeken worden uitgevoerd en welke varianten worden onderzocht is beschreven in de startdocumenten: Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Deze worden voor beide locaties uitgevoerd. Genoemde onderzoeken geven inzicht in de effecten op milieu én omgeving en zijn belangrijke bouwstenen voor de definitieve bestemming. De uitkomsten worden verwerkt in een Milieu-Effect-Rapportage (MER).


Dorpsraad Eerbeek-Hall wil u als inwoner, belanghebbende erop wijzen dat ieder van u, tot 21 september, aanvullingen en ideeën mee kan geven op de komende onderzoeken en de varianten. Hoe? Door schriftelijk of digitaal uw zienswijze in te dienen, de aanpak hiervoor vindt u op www.eerbeekloenen2030.nl. De notities waar het om gaat zijn van 11 augustus tot 21 september in te zien. Digitaal op de site van Eerbeek-Loenen 2030 en op papier bij de bibliotheek Eerbeek, het gemeentehuis in Brummen én in het provinciehuis te Arnhem.


Op 9 september is er een informatiebijeenkomst in de Korenmolen, hiervoor is aanmelden en een tijd reserveren (ivm covid) noodzakelijk. Meer informatie vindt u op www.eerbeekloenen2030.nl.