Afbeelding

Zutphensestraat naar 30 kilometer

REGIO - De maximumsnelheid op Arnhemsestraat en de Zutphensestraat (tussen de Spoorstraat en de rotonde bij Verrij), gaat van 50 naar 30 kilometer per uur. Het Brummense college zal naar verwachting binnen zeer korte termijn het besluit daartoe nemen. Ook in Leuvenheim gaat de snelheid van de 50-kilometerwegen naar 30 kilometer per uur. Als de maatregel is uitgevoerd geldt het maximum zowel in het dorp Brummen als Leuvenheim.


Dat zegt Jan Willem de Jonge, lid van het buurtcomité dat ijvert voor de snelheidsverlaging. Een ambtenaar van de gemeente Brummen stuurde hem recent een mail, waarin het voornemen wordt gemeld. Het is de verwachting dat het voorstel begin september op de tafel van het college ligt. Als het college het ambtelijke voorstel overneemt, wordt het nog als concept-verkeersbesluit gepubliceerd en kunnen mensen er nog op reageren. Pas daarna is er sprake zijn van een definitief besluit. In eerste instantie wordt de beperking overigens alleen door middel van bebording en communicatie kenbaar gemaakt. Fysieke maatregelen als drempels of versmalling van de weg zitten er om financiële reden nog even niet in.


Snelheid vertragende maatregelen

De Jonge: “Zowel bij de entree van het dorp als bij alle zijwegen van de Zutphensestraat komen borden. De Zutphensestraat zal dan geen voorrangsweg meer zijn. Al komen er geen fysieke maatregelen, we kijken wel of eenvoudige en goedkope snelheid remmende maatregelen te nemen zijn. Bijvoorbeeld wegversmallingen creëren door het plaatsen van bloembakken.