Vanaf 1 september bibliotheken weer open!

BRUMMEN/ EERBEEK/ TWELLO - Ook nog niet helemaal gewend aan de beperkte openingstijden van de Bibliotheek? Dan is er goed nieuws! De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello gaan per 1 september weer helemaal open volgens de reguliere openingstijden.


In het kader van verdere verspreiding van het coronavirus worden de RIVM-richtlijnen over hygiëne en de 1,5 meter gevolgd. Daarom nog steeds het verzoek om bij binnenkomst van de Bibliotheken de handen te desinfecteren. En vervolgens een mandje te pakken om de uitgezochte boeken in te leggen. Het is op dit moment ook weer mogelijk om gebruik te maken van de computerwerkplek en in een papieren beker kan koffie gehaald worden. Met het oog op de herfst en verandering van het weer worden maatregelen genomen om de panden goed te blijven ventileren. Zo wordt geprobeerd er alles aan te doen om het voor bezoekers en medewerkers zo veilig en vertrouwd mogelijk te maken.


Openingstijden Bibliotheken:

Maandag: 13.00–17.30 uur

Dinsdag: 11.00–17.30 uur

Woensdag: 11.00–17.30 uur

Donderdag: 11.00–17.30 uur

Vrijdag: 11.00–19.00 uur

Zaterdag: 11.00–14.00 uur


Verdere berichtgeving hierover is te vinden op: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl en via de social media.


Bibliotheken
zijn op zoek
naar vrijwilligers

EERBEEK/ TWELLO - De Bibliotheken in Twello en Eerbeek zijn op zoek naar vrijwilligers, enthousiaste gastvrouwen en -heren. Om de Bibliotheek steeds meer een ontmoetingsplek te laten zijn, worden vrijwilligers gezocht om gastheer/gastvrouw te zijn.


De vrijwilligers ontvangen bezoekers, maken ze wegwijs met de coronaregels en helpen klanten bij de selfservicebalie met het lenen en verlengen van boeken. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de Bibliotheek er tiptop uitziet. Ook worden met regelmaat in de avonduren lezingen en cursussen of andere activiteiten georganiseerd. De gastvrouw/heer heet de bezoekers welkom en zorgt voor de koffie/thee. En kan uiteraard ook genieten van de aangeboden activiteit. Meer informatie is te vinden op: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl