Afbeelding

vv Oeken voor het blok gezet

Voorzitter Emile Jager van vv Oeken ziet en snelle fusie er niet van komen. “Als de huidige samenwerking niet wil vlotten, hoe kun je dan vervolgens een geslaagde fusie verwachten als de één het pistool zet, tegen het hoofd van een ander. We gaan met onze leden praten. Dat kan even duren, want veel mensen zijn met vakantie.”


Sportclub Brummen wil een fusie binnen één jaar en verwacht dat Oeken uiterlijk medio oktober met een reactie komt. Geconstateerd wordt dat beide clubs feitelijk niet zonder elkaar kunnen: Als gevolg van de dalende geboortecijfers en de verdere vergrijzing in Brummen zal het aantal jeugdleden verder afnemen. Daardoor zal het in de toekomst steeds moeilijker worden om teams samen te stellen.


Mochten de leden van vv Oeken zich uitspreken voor een fusie dan zal dit proces direct in gang worden gezet. Bij een tegenstem wordt daarmee ook de samenwerking beëindigd aan het einde van het seizoen 2020-2021. De ledenvergadering van Brummen stemde met overgrote meerderheid in met het voorstel van het bestuur.