Coronavirus weer terug van vakantie

BRUMMEN - Terwijl veel mensen, al of niet in eigen land, nog met vakantie gaan lijkt het alsof het coronavirus inmiddels van haar vakantie is teruggekeerd. Een verdubbeling van het aantal besmettingen werd er deze week geconstateerd. De virologen, hoofden van de veiligheidsregio's en andere corona-gerelateerde experts tuimelden de afgelopen dagen weer over het beeldscherm om hun commentaar en adviezen te geven over de op handen zijn de tweede coronagolf.


Ook in de gemeente Brummen zal hier rekening mee gouden moeten worden, met name als het gaat over de traditionele feesten die normaal gesproken augustus in Brummen gehouden worden. De Brummense kermis van 22 tot 24 augustus gaat dit jaar door. De kramen en attracties sluiten echter niet om middernacht, als gebruikelijk, maar al om 21:00 uur. Dat heeft burgemeester Alex van Hedel besloten in verband met de corona-crisis.


Toch kermis in Brummen

“In Eerbeek en Hall gaan de kermissen niet door. Maar de huidige noodverordening verbiedt ze niet. In Brummen gaat het vogelschieten evenmin door, maar de kermis wel. Overigens wel onder voorwaarden als dat maatregelen worden getroffen om te zorgen dat het niet te druk wordt op het terrein, de doorstroom goed is en de zaken hygiënisch goed op orde zijn. En met als eis dat de kermis om 21:00 uur dicht gaat. Het aantal wat grotere evenementen in de regio is flink afgenomen door corona. Een kermis is leuk en de kans bestaat dat veel mensen erop afkomen, nu er eindelijk een gehouden wordt. Tot 21:00 uur zullen de gasten meest ouders met kinderen zijn.