‘BOOM>HOUT’, expositie van twee kunstenaars

EERBEEK - Twee beeldend kunstenaars uit Brummen, Otto Koedijk en Chris Ros, tonen in de Wereldwinkel Galerie in Eerbeek hun opvallende werken, nauw verbonden met Bomen en Hout. Na een wekenlange sluiting vanwege Corona maatregelen is de Galeriedeur weer open.


De nieuwe expositie heeft als thema ‘BOOM>HOUT’. Otto Koedijk toont fraaie stukken, in zijn atelier gemaakt van inlands hout. Met gevoel voor schoonheid vormgegeven, uitgaand van de prachttekening van het natuurlijke materiaal. De houtkunst nu gepresenteerd laat zich benoemen als ‘functioneel, speels, ontspannend’. Chris Ros exposeert onder andere haar ‘grote bomen’ schilderijen, getekend met houtskool. De houtskool is door haar zelf gemaakt van de takjes van een oude gevelde eik van kasteel Middachten.


Serie 'Lost in space'

Ook haar andere werken zijn heel toegankelijk, leesbaar bijna. De serie ‘Lost in space’ is uitgevoerd met een bijzondere lijst die het beeld verrassend versterkt. Deze keer vindt er geen officiële opening van de expositie plaats omdat wij vanwege de geldende gezondheidsmaatregelen groepen willen vermijden.


Vrije toegang

De expositie BOOM>HOUT is vrij toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel die gelegen is aan de Stuijvenburchstraat 99 in Eerbeek.