Een worp met de dobbelsteen bepaalt de route.
Een worp met de dobbelsteen bepaalt de route.

Opening van de 'Kidsbeweegroute'

BROEK- Afgelopen vrijdag (3 juli) werd de Kidsbeweegroute door wethouder Timmer (Gemeente Brummen) geopend. Met behulp van kinderen van de Oecumenische school werd een aangegeven route door middel van dobbelstenen in werking gesteld. Investeerder a.s.r real estate (eigenaar van in dit geval Landgoed Groot Engelenburg) ondersteunt dit initiatief, waarbij kinderen meer in beweging kunnen komen met educatieve onderwerpen.

De kinderen werden verwelkomd door de rentmeester van a.s.r. Ronald Kramer en de Vroolijke Frans werd vertegenwoordigd door Jan Dragt. Lis, De drie leerlingen Lotte en Isabel van de Oecumenische school uit Brummen gingen de wethouder voor bij de officiƫle opening. Na een eerste worp met de grote dobbelsteen werd ook de eerste opdrachten-paal formeel onthuld.


Daarna volgde de hele groep het volledige traject om opdrachten te vervullen en daarna bij de Vroolijke Frans af te sluiten met een verfrissende consumptie. Iedereen die interesse heeft in deze route, waarbij bewegen door de kinderen voorop staat, kan zich melden bij de Vroolijke Frans voor een dobbelsteen en de bijbehorende routefolder te doorlopen. a.s.r. ondersteunt dit initiatief op diverse plekken in Nederland op de meest prachtige percelen. De markering van de route is hierdoor op zich al een bezienswaardigheid te noemen!