De fractie van Democratisch Brummen in betere tijden
De fractie van Democratisch Brummen in betere tijden

Democratisch Brummen uiteengespat

BRUMMEN - Terwijl de Brummense bestuurders zich het hoofd breken over de te nemen maatregelen om de Gemeente uit het financiële slop te trekken maakten de raadsleden Theo Hofman en Eric Kleverwal bekend dat zij uit de partij Democratisch Brummen zijn gestapt. De zoveelste aflevering van de Brummense politieke soapserie.


Het blijft onrustig in de Brummense politiek. Enkele weken geleden kondigde wethouder Eef van Ooien zijn vertrek aan en nu zijn het deze twee raadsleden die hun partij de rug toe keren. In 2017 werd er een soortgelijke beweging gemaakt toen zij, na hun benoeming als raadslid, hun partij Lokaal Belang lieten vallen en het lidmaatschap omwisselden voor dat van Democratisch Brummen, om daarmee de al vertrokken fractieleider Mame Douma te volgen in zijn nieuwe partij. De samenwerking bleek vandaag van korte duur.


Dieptepunt

In hun persbericht melden Hofmann en Kleverwal: "Ook deze afscheiding is weer een dieptepunt in de Brummense politiek. Maar tegelijkertijd, terugkijkend op de turbulente raadsperiode van de afgelopen twee jaar waarin er zowaar een wilde stoelendans heeft plaatsgevonden binnen college en raad, kan deze afsplitsing er ook nog wel bij."


Verzuurde verhoudingen

Als reden voor hun afsplitsing geven de twee raadsleden aan: " Al geruime tijd heerst er onrust binnen de partij. Dé directe aanleiding daartoe was toch wel de wisselingen op het wethouder pluche binnen het college en het hiermee gepaard gaande misgrijpen van persoonlijke politieke ambities. De bij herhaling, soms niet ten onterechte negatieve publicaties, waarin DB expliciet werd genoemd, leidde eveneens tot verstoorde en verzuurde verhoudingen. Dit, samen met de hierdoor ontstane schijndemocratie, heeft ons doen besluiten om de partij de rug toe te keren en voorlopig zelfstandig verder te gaan."


Mame Douma is teleurgesteld in zijn voormalige strijdmakkers "Ik vind het spijtig dat ik er kennelijk niet in geslaagd ben om de fractie bij elkaar te houden.