Museum 'De Middelste Molen'
Museum 'De Middelste Molen'

De Middelste Molen is weer open

LOENEN - Wat later dan het mocht, maar werkend museum De Middelste Molen in Loenen is weer open voor publiek. De reden dat de opening met een week was uitgesteld (per 1 juni had het gemogen) was dat er in de bezoekersruimte maandag een nieuwe vloer is gelegd.


Dinsdag ontving het museum de eerste bezoekers. Een bescheiden aantal in vergelijking tot normaal, maar dat lag in de lijn der verwachting na ruim vijf maanden gesloten te zijn geweest. De vrijwilligers die het museum bestieren, gaan ervan uit dat het aantal bezoekers weer gestaag zal groeien. Dat is ook nodig, omdat het museum wat de betreft inkomsten grotendeels draait op de entreegelden. Overigens gelden vooralsnog beperkingen voor het bezoek. Zo moeten bezoekers vooraf online reserveren, waarbij een groep uit maximaal 5 personen bestaat. In het museum zijn alle noodzakelijke maatregelen getroffen om bezoek veilig te laten verlopen. Zo zijn op de vloeren afstand-strepen aangebracht en is op het terrein eenrichtingsverkeer ingesteld. Gezien de beperkte bezoekcapaciteit worden vooralsnog geen mensen ontvangen die alleen komen koffiedrinken en/of gebruik willen maken van het toilet.


De papierfabriek maakt al sinds 1622 papier. De papierfabriek die in de oude staat bewaard is gebleven is de enige in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom. Reserveren kan via https://www.demiddelstemolen.nl/