Afbeelding

RKJK maakt de Familie Survival tocht!

BRUMMEN - Normaal gesproken organiseert de stichting RKJK het jaarlijkse Pinksterkamp in de bossen van Zeddam. Al sinds 1974 is het kamp zonder onderbreking doorgegaan, maar helaas liep dat dit jaar net als vele andere activiteiten door corona heel anders. In de loop van 2020 werd al snel duidelijk dat kamperen met meer dan 100 kinderen en vrijwilligers geen optie zou zijn en dat het jaarlijkse kamp afgelast moest worden.

Om als organisatie met vrijwilligers toch een vermakelijke activiteit voor de jeugd te organiseren is er besloten om binnen de geldende regels omtrent corona een wandeltocht in en om Brummen te gaan lopen. Net zoals we tijdens kamp de lange tocht zouden hebben, maar dan nu in gezinsverband. Een mooie route door de omgeving, met onderweg verschillende spellen en vragen voor de deelnemende families. Op maandag 1 juni stond een groot aantal vrijwilligers van RKJK Kamp klaar om de Familie Survival tocht in goede banen te laten verlopen. In totaal zijn 20 gezinnen, meer dan 80 avonturiers, deze dag gestart en hebben zij gestreden om de Survival Familie van 2020 te worden. Onderweg hebben zij onder andere zo snel mogelijk een survival parcours moeten afleggen, is er gekropen door Tarzans web, mochten de gezinnen bij de Vroolijke Frans in Broek met pijl en boog schieten en werd hun kennis over de natuur getest. De survivaltocht kon natuurlijk niet worden afgesloten zonder de vaardigheid 'vuur maken' te laten zien bij Dora's Vuurtje, mede mogelijk gemaakt door Hubo Brummen.


De gezinnen en vrijwilligers hebben genoten van een geweldige tocht met erg veel positieve reacties. Iedereen bedankt voor de inzet en het enthousiasme!