Afbeelding

'Uit Leuvenheim'

Ook Leuvenheim was nagenoeg op slot tijdens de corona crisis, alles werd afgelast, het Buurthuis en De Rietgors gingen dicht. Maar inmiddels is de Rietgors weer open en gaan de kinderen in kleinere groepen weer naar school, zij het dan voor halve dagen. Het buurthuis gaat per 1 september weer open en dan zal langzamerhand Leuvenheim weer op krabbelen uit de Lock Down.


Geen bijeenkomsten van Leuvenheims Belang, maar achter de schermen is er druk overleg geweest met de Provincie Gelderland over groot onderhoud van de Arnhemsestraat, de N348, in Leuvenheim. Dit onderhoud gaat plaats vinden in 2022. De Provincie heeft samen met LB de volgende knelpunten vastgelegd: Hoge snelheid ter hoogte van de groenen bermen, geen voetpaden, spookfietsen, smalle fietspaden met grote snelheidsverschillen, smalle parkeervakken, oversteekbaarheid van de weg en op- en afrijden van de weg in de spits. Voor terugbrengen van geluid en snelheid van het verkeer zijn de volgende maatregelen bedacht: Visueel versmallen van bepaalde wegdelen, extra brede In- en uitritten, dubbele asstreep langs de geleiders, extra groen, geluid reducerende asfalt. Van het idee van een twee richtingen fietspad aan de oostzijde Arnhemsestraat, is afgezien. Wat wel meteen wordt doorgezet is een paal tussen de Spankerenseweg en het fietspad aan de westzijde. Dit om te voorkomen dat automobilisten vanaf Brummen bij binnenkomst in Leuvenheim vanaf de Spankerenseweg het fietspad op gaan om zo meteen op de rijbaan te komen.


Ontwerpschets

Aanwonenden hebben een brief thuis gehad met de link van de site van de Provincie Gelderland voor een een uitgewerkte ontwerpschets en reactieformulier.

Door: Mark Donatz,
voorzitter Leuvenheims Belang