Foto: Leontien van Geffen
Foto: Leontien van Geffen

'Aaltjesdagen' voor eiken-processierups

REGIO- De gemeente Brummen heeft de bestrijding van de eikenprocessierups de afgelopen week in Brummen voortgezet. Dit weekend wordt in Eerbeek de strijd met de vermaledijde rupsen weer aangegaan. Het is de tweede keer in twee weken tijd dat deze actie wordt uitgevoerd. Deze frequentie biedt de meeste kans op een goed resultaat.


Partners in deze strijd zijn microscopisch kleine, parasiterende aaltjes die, vermengd met water, onder hoge druk in de bomen worden gespoten alwaar ze het lichaam van de processierupsen binnendringen om ze vervolgens van binnenuit te doden. Aaltjes verdragen geen daglicht waardoor de werkzaamheden in het donker worden uitgevoerd. Om de aaltjes optimaal de kans te geven hun werk te doen moet het droog weer zijn en bij voorkeur windstil.


Mogelijke overlast

Het gemeentelijk advies luidt om tijdens de bestrijdingswerkzaamheden, tussen 20.00 's avonds en 6 00 uur 's ochtends, uw auto niet in onder eikenbomen te parkeren en deuren en ramen dicht te houden in verband met mogelijke overlast.