Basisscholen


Team Vossestaart

Het team van De Vossestaart is al evenblij dat ze de kinderen weer gaan zien zegt directeur Nanda de Wit. “Al is het wel lastig dat alle maatregelen nu in de vakantie uitgevoerd moeten worden. Er zijn door Archipel veel protocollen opgesteld wat betreft klasindeling, hygiëne en buiten spelen. Er is een schema gemaakt waarbij steeds de helft van de kinderen per groep naar school komt. Daarbij is rekening gehouden met kinderen uit één gezin en de BSO. Ze krijgen de hele dag les en het huiswerk voor de dag erna mee. De kinderen hebben geen leerachterstand opgelopen dus de eerste dagen zullen we veel aandacht hebben voor het sociale aspect, kinderen de ruimte geven om verhalen te vertellen over de thuisperiode. De ouders zijn per mail geïnformeerd.

Empe

In Empe zien de kinderen met vreugde tegemoet: “We hebben met name de “dichtbijheid van het kind” gemist zegt directeur Mirjam Rappel J.H.Isings Empe. Wij gaan in twee shifts werken, in het halve uur daartussen moeten wij alles reinigen. Alle kinderen komen vier dagdelen naar school en om de ouders te ontlasten krijgen ze geen huiswerk mee. De vier kleuters die voor het eerst naar school moeten, komen in de vakantie kennis maken. De kleuterklassen beginnen de dag met buiten spelen zodat de ouders rustig afscheid kunnen nemen. Groep acht gaat wel een musical instuderen, we kijken nog naar een vorm waarin deze opgevoerd gaat worden.

Sterrenbeek

Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek laat via de site weten: “Weliswaar met een heleboel mitsen, maren, voorwaarden en eisen, maar alle teams kijken ernaar uit de kinderen straks weer te kunnen verwelkomen.”