Afbeelding

Basisscholen kijken uit naar kinderen

REGIO - De basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 11 mei weer open, zij het op een aangepaste manier. Leerlingen krijgen onder meer (ongeveer) de helft van hun lestijd weer les op school, in kleinere groepen. Veel leerlingen zullen vooruitzien naar het moment dat zij hun klasgenootjes weer zien. Zeker zijn er ouders die wat extra rust goed kunnen gebruiken. En de scholen: die hebben er ook zin in, blijkt uit een rondgang langs wat Brummense scholen.


Het team van Expeditie 24/7 is heel erg blij de kinderen weer in het echt te zien, in te plaats van via een beeldscherm. Ze werken toe naar het nieuwe normaal, de ouders en het hele team werken daar heel goed aan mee.


Binnen een dag aangepast

Na de persconferentie waarin werd aangekondigd dat de scholen dicht moesten, stond volgens directeur Inge Rekers binnen een dag de eerste aanpassingen klaar en werden ze doorgevoerd. Eerst nog analoog en met tasjes die werden klaargezet voor de ouders die op afspraak werden opgehaald. Daarna ging het al snel online. “De kracht van de eerste weken geven mij het gevoel dat we meer kunnen dan we ooit hadden gedacht”, aldus Rekers. “Alles wat we bedenken staat bij de volgende persconferentie weer op de helling, maar iedereen schakelt super goed met ons mee.”


Samen in één gebouw

Expeditie 24/7 en de Oecumenische school zitten in één gebouw. Iedere school houdt zich aan zijn eigen helft en zorgen daarmee voor zo min mogelijk beweging in de school. Rekers start met het hele dagen model, mede omdat er ook buitenschoolse opvang plaatsvindt. “We gaan er zoveel mogelijk een hele normale schooldag van maken. We starten iets later dan de Oecumenische school om de vermenging van de leerlingen te voorkomen. Doordat we in units werken is het delen gemakkelijk. De ene helft op deze dag naar school, de andere helft op de volgende dag. “We gaan het samen doen met het vertrouwen van en in de ouders. We zien vanzelf, wat er eventueel bijgesteld moet worden.”