Bloemen in het kader van Koningsdag
Bloemen in het kader van Koningsdag

Bewoners erg blij met bloemen

BRUMMEN/ EERBEEK - Zo’n 240 bloemenpakketten leverde Wilco Zweers (van het gelijknamige bouwbedrijf) vrijdag met twee medewerkers af bij de verpleeghuizen Tolzicht in Brummen en de Beekwal in Eerbeek.


Een attentie in het kader van Koningsdag. Om de bewoners die tenslotte vanwege de coronacrisis ook vastzitten in de verpleeghuizen toch een fleurige dag te bezorgen. Wilco Zweers: “Normaal doen we onze relaties rond deze tijd van het jaar altijd een pakketje asperges en een flesje wijn cadeau. Maar eigenlijk vonden we dat in de huidige tijd met corona minder passen. Dus hebben we nagedacht: wat kunnen we dan doen? Toen kwamen we al snel op de idee iets voor de ouderen in onze verpleeghuizen te doen. Tenslotte moeten die in deze dagen heel veel missen.



Erop uit gaan kan niet, familiebezoek is heel lastig. Een bloemetje geeft dan aan dat we ze niet vergeten.” Zweers en zijn mensen droegen de bloemen over aan de verzorgers van beide verpleeghuizen. Bij de aanleunwoningen bezorgden ze zelf, met inachtneming van de afstandsregels. Zweers: “De dankbaarheid die we ervoor terugkregen was enorm. De blijheid van de mensen doet je wel wat. Zoals een mailtje van 93-jarige bewoonster, op haar verzoek verstuurd door haar zoon, die aangeeft hoezeer ze dat bloemetje waardeert. Mooi is dat.”