Afbeelding

Nog geen corona binnen Beekwal en Tolzicht

BRUMMEN/ EERBEEK - Ondanks alle coronamaatregelen komen er alarmerende berichten uit verpleeg- en verzorgingshuizen. Hoe gaat het met de bewoners van Tolzicht en De Beekwal en de medewerkers van Riwis?Volgens Patrick Pelman, communicatieadviseur bij Riwis, gaat het goed. “Er zijn nog geen bewoners besmet met het coronavirus, op beide locaties niet. We hebben van begin af aan de voorschriften van het RIVM heel strak nageleefd. Er is één medewerker positief getest maar zij was al in de ziektewet. We zijn heel blij met hoe het gaat. Natuurlijk is het voor onze bewoners een moeilijke tijd, maar er is alle begrip voor de maatregelen.”


Teamleider locatie Tolzicht, Harrie Meijer geeft aan dat er intern veel is gedaan om bewoners in staat te stellen contact met familie te hebben. “Op het terras kunnen ze gescheiden door een glaswand contact hebben met elkaar. Raambellen is mogelijk met een geluidsinstallatie en we helpen met allerlei manieren van beeldbellen. De zaal is dicht maar op de etages zijn ruimtes vrijgemaakt die nu fungeren als woonkamers. De bewoners mogen zich in huis vrij bewegen en daar kunnen ze, op gepaste afstand, even bij elkaar zitten.”


Binnen De Beekwal zijn dezelfde maatregelen getroffen, zegt teamleider Esther van der Linde. “We hebben vooral gekeken naar wat wel mag. Overal zijn zitjes die voldoen aan de regels, zo hoef je niet steeds te waarschuwen. Wij doen de boodschappen, verzorgenden nemen de taak van de kapsalon over en elke week gaat er een ‘nieuwsflits’ naar familie en alle vrijwilligers.


Beide teamleiders zijn ontzettend blij met alle acties die vanuit de gemeenschap gedaan worden. “Optredens, stoepkrijttekeningen, bloemen voor iedereen, stapels tijdschriften, chips en snoep uit een voetbalkantine, teveel om op te noemen en hartverwarmend zegt Esther. En we hebben heel veel kaartjes en tekeningen van kinderen gekregen, die hangen als een slinger door de hal.” Met de personeelsleden gaat het overwegend goed. “Iedereen is ontzettend trots dat er nog niemand besmet is, zegt Meijer. Ze hebben een gemeenschappelijke vijand en dat werkt erg motiverend.” De deuren blijven zeker tot 19 mei dicht, beide teamleiders zijn daar niet rouwig om. “Duidelijkheid geeft rust zegt Esther. In het begin was het spannend, vooral door onwetendheid, maar nu is iedereen gewend aan de situatie.